Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 19 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Weekmenu voor 22 t/m 28 januari: snelle traybakes

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Met deze recepten voor simpele, snelle traybakes eet jij lekker en gezond, terwijl je genoeg tijd over houdt voor andere dingen – onder een dekentje op de bank kruipen, bijvoorbeeld.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

7x snelle traybakes voor een drukke week

Maandag

Een goed begin is het halve werk, dus we beginnen de week met een lekker en voedzaam recept: deze traybake is eiwitrijk door de zalm en zit vol vitaminen door de broccoli. De aardappeltjes maken het vullend. Yoghurtsausje erover, kneepje citroen en voilá: niks manic monday.

> Naar recept: Culy Homemade: traybake met zalm, broccoli en aardappels

Traybake met zalm
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Deze winterse temperaturen vragen om comfortfood. En dat is precies wat er met dit recept uit je oven komt vanavond. Fluweelzachte gnocchi met hartige paddenstoelen en romige gorgonzola: what’s not to like? Precies. Als je de gnocchi voorkookt, voorkom je dat ze in de oven te droog worden. Gnocchi zijn lekker snel gaar, dus dat hoeft maar een minuutje.

> Naar recept: Culy Homemade: traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola

Traybake met paddenstoelen, gnocchi en blauwe kaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Gebakken feta uit de oven is een ware redactielieveling. Dit recept is onze versie van de ‘baked feta pasta’ die TikTok bijna deed ontploffen. Een pietsie meer ingrediënten, maar nog steeds supersimpel en bomvol smaak. Terwijl de oven de kaas, tomaatjes, olijven en kruiden tot een heerlijke saus omtovert, kook jij de pasta. Daarna is het een kwestie van door elkaar roeren en afmaken met verse basilicum. Razend snel, razend lekker. Kind kan de was doen.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok-hack)

Pasta met gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

Hoisinsaus is een stroperige, zoete saus op basis van onder andere gefermenteerde sojabonen, rijstazijn en knoflook, afkomstig uit de Kantonese keuken. Hoewel hoisin ‘seafood’ betekent, is de saus vegetarisch en lekker bij zo’n beetje alles – zéker niet alleen seafood. Je kunt hem zelf maken met dit recept, of kant en klaar kopen – wel zo snel. In dit gerecht geeft het de kip en bimi een heerlijke zoete glaze. Liever vega? Probeer eens hoisin-tofu!

> Naar recept: Culy Homemade: snelle traybake van kip met hoisin, bimi en rode ui

Traybake van kip met hoisin en bimi (aspergebroccoli)
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Een maaltijd op basis van aardappelen zorgt voor een 20% hogere consumptie van groenten dan een gerecht met pasta of rijst, bleek uit onderzoek van het RIVM. En dat hoeft echt geen standaard AGV’tje te zijn. Bij de combi van braadworst, rodekool en aardappels denk je waarschijnlijk aan stamppot, maar deze traybake uit ‘Zo Gepiept‘ van Samuel Levie laat ze van en heel andere, verfijndere kant zien.

> Naar het recept: Traybake met geroosterde aardappels, braadworst en snelle rodekool pickle

Traybake met geroosterde aardappels
Bron: Saskia van Osnabrugge Saskia van Osnabrugge

Zaterdag

Weekend! Tijd om lekker naar buiten te gaan, de boel de boel te laten, en vooral: heel veel te eten. Soms pakken we uit, maar af en toe is een gevalletje ‘kleine moeite, groots resultaat’ ook wel fijn. We sluiten dit weekmenu met snelle traybakes af met deze makkelijke vega traybake met zoete aardappel, paprika, halloumi en frisse yoghurtsaus. De oven doet het werk voor jou, zodat jij lekker achterover kunt zitten.

> Naar recept: Culy Homemade: vega traybake van zoete aardappel, halloumi en frisse yoghurtsaus

Traybake zoete aardappel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Op zondag willen we comfortfood. Om het weekend af te sluiten, om nog even bij elkaar te komen met vrienden of familie, om ons klaar te maken voor een nieuwe week. Deze simpele plaattaart combineert zoute blauwe kaas met zoete peren, prei en knapperige noten. De winter op haar best, zo – hop – uit je oven. Niet zo’n fan van blauwe kaas? Brie werkt ook.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot

Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.