Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 27 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: 7 x originele AVG’tjes met een Culy-twist

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze keer zetten we 7 AVG’tjes met een twist op tafel. Hoezo zijn AVG’tjes saaie kost?

Eet je vega? Bijna alle AVG’s in dit weekmenu zijn heel eenvoudig vegetarisch te maken. Gebruik vega gehakt voor de gehaktballetjes, vervang de vis op dinsdag door vegetarische fish sticks of vega tonijn en ga zo maar door. Het aanbod vega producten is tegenwoordig gelukkig heel uitgebreid, en met een beetje creativiteit kom je er wel!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Verslavend lekkere aardappel-spitskoolkoekjes, op smaak gebrachte gehaktballetjes en een eenvoudig roomsausje van peterselie: wát was er ook alweer mis met een AVG’tje? Juist ja, helemaal niets.

gehaktballetjes met aardappel-spitskoolkoekjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes met gehaktballen en peterselieroom

Dinsdag

Deze chili-limoenvis met maiscrème en bimi behoort tot de categorie makkelijke recepten voor doordeweeks. Yes! Alles wat lekker is, komt samen op je bord: zoet, zout, zuur, vet, pittig…

Chili limoenvis met bimi en maïscrème
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Woensdag

Een colaburger? Call us in! Deze burger bevat een te gekke saus op basis van cola, sambal en sweet chilisaus. Gigantisch lekker met zoete aardappelfrietjes.

Colaburger met pulled oats
Bron: Green Food Lab

> Naar recept: Colaburger met Pulled Oats en zoete aardappelfrietjes

Donderdag

Deze snelle ovenschotel met chorizo, aardappel, linzen en groentjes is niet alleen superlekker, het is ook nog eens een handig recept om te maken met en voor kinderen. Ideaal voor de doordeweekse donderdag.

ovenschotel met chorizo, aardappel en linzen
Bron: Crisp

> Naar recept: Ovenschotel met chorizo, aardappel en linzen van Crisp

Vrijdag

Voor deze kip piri piri schotel mag je gewoon lekker alles op één grote schaal serveren: een simpele salade, goddelijke gebakken aardappeltjes en kippendijen in een spicy marinade. Een makkelijk en snel recept – en daar houden we van!

Kip piri piri schotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: kip piri piri schotel met gebakken aardappeltjes en sla

Zaterdag

Wist je dat spruitjes & tijm heel goed bij elkaar passen? En tijm en kerrie? En spruitjes en kerrie ook? Kan niet missen dus, deze spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm.

Afbeelding van spruitjesstamppot met krokante ham voor snelle recepten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm

Zondag

Wij moeten de eerste persoon nog tegenkomen die níét wild wordt van een goede curry. Maar er is meer dan curry madras en Indiase butter chicken. Neem nou deze Japanse chicken katsu curry met krokante kip. Ongelooflijk lekker.

Chicken katsu curry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: chicken katsu curry (Japanse curry met krokante kip)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.