Redactie
Redactie Diner 10 apr 2015

Culy Homemade: zelf makkelijk hoisinsaus maken

Hoisinsaus staat bij ons steevast op tafel als we genieten van onze favoriete Aziatische hapjes. Van Pekingeend tot dim sum, maar ook bij (gestoomde) groenten en spring rolls past de stroperige, zoet-hartige saus perfect. 

We maakten zelf Pekingeend,, inclusief homemade hoisinsaus. En dat is makkelijker dan je misschien denkt.

Pekingeend met hoisinsaus

Zo maak je hoisinsaus zelf

Meng de ingrediënten in een sauspannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat vervolgens nog tien minuutjes inkoken op laag vuur tot een stroperige consistentie. Proef en breng eventueel extra op smaak en verwijder de knoflookteentjes.

Laat de saus afkoelen en bewaar in een gesteriliseerd glazen potje in de koelkast tot gebruik. Dit kun je ook een dag of langer van tevoren doen, want je kunt de hoisinsaus (mits goed afgesloten) een paar weken tot maanden in de koelkast bewaren.

Lekker met hoisinsaus

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf makkelijk hoisinsaus maken
Sluiten