Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 9 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x originele gerechten voor doordeweeks

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week serveren we 7 x originele gerechten voor doordeweeks. Want hoewel we het doordeweeks graag makkelijk en praktisch houden, wil dat niet zeggen dat de gerechten saai hoeven te zijn.

En op zaterdag en zondag? Dan kiezen we twee originele gerechten die perfect zijn voor op luie weekenddagen met meer tijd. Héérlijk vinden we dat soort dagen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Het was Ronald Giphart die ons ooit influisterde dat hij weleens popcornschnitzels maakt. Juistem: schnitzels met een jasje van gemalen popcorn. Dat idee vonden we zo briljant (en heerlijk) klinken, dat we ermee aan de haal gingen. Lekker met een romige polenta en snelle maissalsa.

Popcornschnitzels met polenta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: popcornschnitzels met polenta en maissalsa

Dinsdag

Ben je dol op vis, maar vind je het lastig om ermee te variëren? Try deze vis met een spicy kruidenkorstje. Een explosie van smaken uit het Midden-Oosten, met dank aan de za’atar en de fattoush (Libanese broodsalade) die we erbij serveren.

fattoush salade met vis met een kruidenkorst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: vis met een spicy kruidenkorstje en fattoush

Woensdag

Maak deze spaghetti met saus van groene olijven en véél kruiden en je waant je aan de Italiaanse kust, met je snoet in het zonnetje. Het zit ‘m in die friszure mix van groene olijven, een berg verse kruiden en knapperige panko met citroenschil. Onweerstaanbaar!

spaghetti met groene olijven en kruiden - pasta zomer zomerpasta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: spaghetti met saus van groene olijven en véél kruiden

Donderdag

Een portie lasagne staat wat ons betreft gelijk aan gezelligheid. Aangezien we dat laatste tegenwoordig éxtra goed kunnen gebruiken, bedachten we een recept voor lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees. Een klassieker met een twist.

lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: lasagne met ricotta, spinazie en worst

Vrijdag

Dit recept voor gegrilde asperges met venkel, boleten en bearnaisesaus is simpel, snel en weer eens een beetje anders dan anders.

Gegrilde witte asperges
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gegrilde witte asperges met venkel, boleten en bearnaisesaus

Zaterdag

Khachapuri is een typisch gerecht uit de Georgische kuststreek. De vorm van het brood verwijst naar de boten op het water, de eidooier staat symbool voor de zon en het mooie weer op zee. En een portie zon, dat kunnen we altijd wel gebruiken.

Khachapuri
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: khachapuri (Georgisch brood met kaas en ei)

Zondag

Fluffy, goudgele rijst met de smaak van saffraan en een superknapperige korst: dat is tahdig in een notendop. En juist die combinatie van zachte, fluffy rijst met dat krokante korstje, is hemels.

tahdig
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: tahdig (Perzische rijst) met granaatappel en pistache

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.