Redactie
Redactie Inspiratie 24 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Fattoush: een heerlijke Libanese salade

Ook zo gek op de Libanese keuken als wij? Dan moet je absoluut eens fattoush proberen. Deze Libanese salade is fris, kruidig en perfect voor doordeweeks.

Fattoush wordt trouwens niet alleen in Libanon gegeten, maar ook landen als Irak, Jordanië en Syrië. Soms vind je sla in deze salade (maar vaak ook niet), maar wel altijd tomaten, komkommer en ui.

En laten we het belangrijkste ingrediënt niet vergeten: geroosterde stukjes (oud) pitabrood of Libanees platbrood. Daarin lijkt deze salade een beetje op de Italiaanse broodsalade panzanella, waar ook oud brood voor gebruikt wordt.

stock Salad Fattoush

Naast deze basisingrediënten zijn de extra smaakmakers misschien nog wel net zo belangrijk. Denk aan munt, sumak, zout, citroensap en olijfolie. Muntblaadjes geven deze salade de frisse toets, terwijl sumak (rode besjes van de sumakplant) voor een zurige smaak zorgt, net een beetje zoals citrus.

Variëren kun je volop met fattoush: denk aan extra ingrediënten als radijsjes, peterselie, feta, paprika, olijven, granaatappelpitjes en knoflook. Ook lekker is om wat frisse yoghurt toe te voegen als een dressing.

Een eenvoudig maar lekker recept voor fattoush vonden wij op de website van the New York Times. Een uitgebreider recept vind je bij The Guardian.

stock Salad Fattoush

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.