Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 10 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Een steak bakken in een airfryer: zo doe je dat

Steak bakken een gedoe? Niet als je in het bezit bent van een airfryer. Met dit apparaat kun je de meest uiteenlopende gerechten bereiden (corn ribs! Hot dogs! Spruitjes!) en dus ook een klassiek stukje steak.

Handig!

Waarom zou je?

Eerst en vooral: steak bakken in een airfryer is qua smaak wel degelijk anders dan in een koekenpan. Om je een idee te geven: de meeste professionele chefs zullen altijd de voorkeur geven aan een pan. Wil je koste wat kost voor de lékkerste steak gaan, dan raden we aan om vooral hetzelfde te doen.

Desalniettemin kan steak bakken in een airfryer een handige truc zijn voor wie snel, efficiënt en zonder al te veel schoonmaakwerk een stukje steak wil. Perfect voor doordeweeks, bijvoorbeeld.

Steak bakken in een airfryer: zo doe je dat

  • Kruid je steak met zout en peper (en eventueel andere smaakmakers naar keuze) en laat op kamertemperatuur rusten gedurende 30 minuten.
  • Verwarm de airfryer voor tot 200 graden gedurende 3 minuten.
  • Besmeer je steak met een laagje gesmolten boter
  • Plaats je steak in de airfryer.

Tip: voor een mooi korstje plaats je de steak zo dicht mogelijk bij het verwarmingselement. Sommige airfryers hebben extra roostertjes die je in je mandje kan plaatsen Werk daarvoor eventueel met een extra roostertje om het vlees hoger te kunnen plaatsen. 

  • Bak de steak in de airfryer (zonder de steak om te draaien). De bereidingstijd is afhankelijk van hoe je je steak wil. Hou 5 minuten voor rare, 7 minuten voor medium en 11 minuten voor een doorbakken steak aan.
  • Haal de steak uit de airfryer en laat 5 minuten rusten. Klaar!

Lekker bij steak

Wij vinden steak heerlijk met zelfgemaakte dragonboter, aardappelchips en gegrilde groenten. Of doe zoals Jamie Oliver en serveer met je steak met rode chimichurri. Ook lekker: serveer je steak op een broodje met geroosterde tomaten, Gruyère-kaas en gekaramelliseerde tomaten. Aanvallen!

5 x de beste tips om je airfryer schoon te maken

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.