Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 24 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu van 27 november t/m 3 december: moeiteloos de feestdagen in

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. December vraagt al genoeg van iedereen, dus in de aanloop naar de feestdagen gaan we lekker even voor makkelijk: met dit weekmenu ga je moeiteloos de feestdagen in.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Pasta met tomatensaus: een gerecht geschikt voor groot én klein. Nou geldt dat voor de ietwat pittige ‘nduja misschien niet helemaal, maar mochten er eters tussenzitten die daar moeite mee hebben, wacht dan even met het toevoegen ervan. Wij kunnen ons niets lekkerders voorstellen dan deze spicy start van de week.

> Naar recept: Culy Homemade: pastaschelpen met snelle ‘nduja-tomatensaus

Pastaschelpen met saus van 'nduja en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan: deze schotel bevat alles wat je wil van een loempia, maar dan zonder enige moeite – en wellicht ook frustratie – van het eeuwige vouwen ervan. Een bommetje smaak dus, en ook nog eens makkelijk en snel gemaakt.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle Vietnamese loempiaschotel

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Door naar een klassieker om de week mee te breken: stamppot. Nou ken je een stamppot misschien van vroeger en associeer je het gerecht met gebrek aan zout en smaak. Dat verhelpen we direct met deze versie met prei én overheerlijke honing-mosterdjus. Die ook nog eens een beetje pittig is.

> Naar recept: Culy Homemade: preistamppot met pittige honing-mosterdjus

Preistamppot met honing-mosterdjus en rookworst
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Door naar de donderdag. Een zalmcurry die volledig te maken is in een pan: lekker makkelijk dus. Het lekkerst is ‘ie met zelfgemaakte rode currypasta, maar aangezien we voor makkelijk gaan deze week kun je er ook prima een potje uit de supermarkt voor opentrekken. Citroengras, gember, chili, limoen: je proeft het allemaal terug.

> Naar recept: Culy Homemade: zalmcurry met noedels en kerstomaten

Curry met zalm en tomaat voor snelle recepten

Vrijdag

Er zijn van die TikTok-hacks die we liever meteen vergeten, en er zijn er die we vanaf het eerste moment in ons vaste repertoire opnemen. In die laatste categorie – en geheel passend in een moeiteloos weekmenu – is er de pasta met feta en cherrytomaatjes. Makkelijk gaat het niet worden én zeker weten dat iedereen dit lekker vindt.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok-hack)

 

Pasta met gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Heb je het eenmaal gegeten, dan ga je dat sowieso vaker doen. De brede noedels voor biangbiang noodles worden meestal met de hand gerekt. Zo krijg je zachte, gladde stukken en dikke, kartelige slierten. Maar drukke weken vragen om hulp, in dit geval kant-en-klare noedels dus. Leuk weetje: dit gerecht is vernoemd naar het geluid dat je hoort als de noedels tegen de werkbank worden geslagen.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle ‘biangbiang noodles’ (noedels in pittige olie)

Biang biang noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Niks lekkerders dan je weekmenu moeiteloos afsluiten met een bordje hartverwarmende pasta. Dat kan op vele manier natuurlijk, maar wij kiezen in deze makkelijk week voor een groene variant met spaghetti en romige saus van tahin, spinazie en salie. Ook fijn: dit gerecht is met kleine moeite volledig vegan te maken. Op naar een nieuwe week!

> Naar recept: Culy Homemade: spaghetti met spinazie, tahin en salie

 

Spaghetti met spinazie
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer weekmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.