Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 7 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 10 t/m 16 juni: lekkere en makkelijke recepten met rijst

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenus. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat we op de redactie houden van rijst. Dit weekmenu laat dan ook zien hoe veelzijdig dit lekkere eten is.

Verwachten we nu van je dat je elke dag rijst gaat eten? Nee hoor: wissel de rijst in deze gerechten af en toe eens in voor andere rijstsoorten als bruine rijst of wilde rijst, bloemkoolrijst, noedels of graansoorten als quinoa en bulghur.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 10 t/m 16 juni

Maandag

We starten deze week met een gerecht dat we eigenlijk niet eens echt een gerecht mogen noemen. Deze luie tomatenrijst is namelijk zó makkelijk dat het eigenlijk niet onder de noemer koken valt. Je hebt je comfortfood nog nooit zo snel op tafel gezet. Smakelijk!

> Naar het recept: ‘luie’ tomatenrijst met ei (makkelijker wordt ‘t niet)

Luie tomatenrijst met ei / makkelijk weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Miso en kip: twee dingen die we maar moeilijk kunnen weerstaan. Hebben wij even geluk dat ze ook nog ‘ns hand in hand gaan met elkaar. Deze misokip uit de oven is daarom ook één van onze favorieten en staat doordeweeks regelmatig op tafel. Terwijl de kip in de oven gaart kun je de rest voorbereiden en zo heb je binnen een halfuurtje een heerlijke maaltijd.

> Naar het recept: makkelijke misokip uit de oven met rijst en gebakken ei

Misokip met rijst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

We houden van eenpansgerechten. En al helemaal als ze dan ook nog eens gezond zijn én binnen een handomdraai op tafel staan. Dit gezonde rijstgerecht met boerenkool is daarom de perfecte combinatie van gezond, smaakvol en gemakkelijk. Dat bewijst maar weer dat boerenkool echt niet alleen maar lekker is in een stamppot.

> Naar het recept: makkelijk eenpansgerecht van kip met rijst en boerenkool

Gezonde rijst met kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Bloemkool is misschien wel één van de meest veelzijdige groentes die we kennen. Dit recept voor bloemkoolnuggets uit de oven is ook weer zo’n creatieve toepassing. Je maakt hiermee namelijk een soort luie tempura. Het pittige sausje met gochujang, gekookte rijst en een frisse koolsalade maken deze doordeweekse maaltijd helemaal af.

> Naar het recept: bloemkoolnuggets uit de oven (“luie tempura”) met rijst

Vegan bloemkoolnuggets met Koreaanse saus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Eindelijk weekend! We snappen dat je niet kunt wachten om lekker te gaan zitten met een heerlijk bord vol eten voor je neus. Speciaal voor deze dagen zijn er dan ook recepten zoals deze burrito met gehakt en bonen. Het is een echte klassieker onder de Mexicaanse streetfood en wat ons betreft het ultieme maaltje voor op de vrijdagavond. Wil je ‘m vega maken? Gebruik dan vegetarisch gehakt.

> Naar het recept: de allerlekkerste burrito met gehakt en bonen

burrito met gehakt / bord op schoot
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

In het weekend nemen we net even wat langer de tijd om in de keuken te staan. En als je dan toch rijst gaat koken, kun je eigenlijk net zo goed kokosrijst maken. Dit is namelijk nog smaakvoller en nog smeuïger dan “gewone” rijst. Combineer het met maïs, seroendeng en gebakken uitjes, en plof daarna lekker met je voeten omhoog op de bank.

> Naar het recept: kokosrijst met zelfgemaakte seroendeng van Ottolenghi

Kokosrijst van Ottolenghi
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

De zondag is nou eenmaal bedoeld voor comfortfood. Wij maken de regels ook niet. Toch vinden we het vaak net te veel werk om zelf Korean Fried Chicken te maken en grijpen we dan al snel naar eten om af te halen. Maar met deze versie van Korean fried kibbeling is dat helemaal niet nodig! Zo kun je toch genieten van die verrukkelijke, pittige, sweet & sticky saus, maar dan op een makkelijke manier. 

> Naar het recept: Korean fried kibbeling met rijst & smashed komkommersalade

Korean fried kibbeling
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.