Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 17 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 6 t/m 12 november: makkelijke recepten voor een druilerige week

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. We willen snel en lekker deze week, want zo’n typische herfst vraagt om weinig gedoe met groots resultaat. Een weekmenu met makkelijke recepten dus.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Grote kans dat je genoeg aan het hoofd hebt op maandag. Om dat hoofd daarom zo min mogelijk te belasten, gaan we voor comfort op zowel de moeilijkheidsgraad als het type gerecht. Veel kaas, weinig werk, én stiekem toch ook een hoop lekkere groenten erin verstopt. Een perfecte start van een weekmenu vol makkelijke recepten.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle mac and cheese met broccoli

snelle mac and cheese met broccoli
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Heb je het over makkelijke gerechten, dan wordt de oven vaak in dezelfde adem genoemd. We steken het dan ook niet onder stoelen of banken: we houden van een goede traybake op z’n tijd. Vooral met wat pit, structuur en goede looks. Onderstaand recept heeft het allemaal.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle en makkelijke traybake met kimchi, buikspek en groenten

traybake met kimchi, spek, shiitake, spinazie en radijs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Een makkelijk weekmenu middenin de herfst is natuurlijk niet compleet zonder de herfstige soep. Nu kun je natuurlijk voor pompoen gaan, maar minstens zo leuk – en net zo oranje – is deze soep met wortel. Grote kans ook dat je wel een netje mandarijnen in huis hebt – bewaar vooral ook die schillen – en heb je geen sinaasappel: wissel deze gerust in.

> Naar recept: Culy Homemade: wortelsoep met sinaasappel en snelle pittige olie

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

In een weekmenu vol makkelijke recepten presenteren wij: de plaattaart. Wat knapperigs, wat zoets en wat hartigs: noem iemand die er niet hongerig van wordt. Knappe kop ook wanneer je hier langer dan een kwartier over doet. De oven neemt het daarna van je over, het enige wat jij dan doet is je verheugen op wat er komen gaat.

> Naar recept: Culy Homemade: snelle plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot

Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

De perfecte afsluiting van je doordeweekse dagen: een kommetje noedels. En niet zomaar een kommetje, maar één waar de smaken alle goede kanten op schieten én die binnen een kwartiertje gepiept is. Het resultaat: een umamibom waar je u tegen zegt.

> Naar recept: Culy Homemade: noodles met oesterzwammen (een vega umamibom)

 

Udon noedels met oesterzwammen en sesam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Haal die bakplaat maar weer tevoorschijn, want dit is een traybake die sowieso je nieuwe favoriet gaat worden. En die van alle mensen die de eer krijgen om mee te eten, natuurlijk. Het is werkelijk niets meer dan enkele lekkere ingrediënten op een bakplaat leggen en de oven inschuiven. Voorbereidingstijd: 5 (!) minuten.

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata

gnocchi traybake met kerstomaatjes, burrata en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

We willen je nu niet op zondag uren lang de keuken insturen, nadat je weet hoe snel koken ook zou kunnen duren. Precies de reden dat we de week afsluiten met een typisch zondags gerecht: een bordje vol troost wat zich ook prima leent om vanaf de bank naar binnen te lepelen. Op naar een nieuwe week.

> Naar recept: Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)

Manestra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.