Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu 20 t/m 26 mei: verrassend comfortfood

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit makkelijke weekmenu genieten we van comfortgerechten als soto ayam en Nigeriaanse jollof rice van Ogechi. Comfort food it is!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 20 t/m 26 mei

Maandag

Iedere keuken heeft zo zijn klassiekers. In de Nigeriaanse keuken is dat jollof rice, iets waar ieder huishouden wel een andere versie van heeft. De gemene deler is in ieder geval rijst gekookt in saus van tomaat, paprika, peper en kruiden, geserveerd met kip of kalkoen en dodo (gefrituurde bakbanaan). Loopt het water je al in de mond?

> Naar het recept: Nigeriaanse jollof rice met bakbanaan en kip van Ogechi

Jollof Rice
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Dit recept is typisch Nigella: troostend, goddelijk en zonder gedoe. Bhurta is een gerecht dat veel voorkomt in India, Bangladesh en Pakistan. Nigella’s versie bevat vissticks (Nigella: “Ik achtte de visstick geen recepten waard. Maar bhurta met vissticks is andere koek”), spinazie, gember, mosterd, limoen, koriander en ingelegde roze uien.

> Naar het recept: Bhurta met vissticks van Nigella Lawson: comfort food tot-en-met

Bhurta met vissticks
Bron: Koken, eten, leven

Woensdag

Dit Koreaanse comfortfood is een allemansvriend. Hartig, verwarmend, vullend, troostend: één hap van een goede bibimbap en je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ons favoriete recept voor bibimbap is ook nog eens makkelijk en snel klaar.

> Naar het recept: ons favoriete recept voor bibimbap (Koreaans comfort food)

Zelf bibimbap maken

Donderdag

We kunnen er zo naar verlangen: een hartverwarmende pan eten. Deze gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano is daar het ideale voorbeeld van.

> Naar het recept: gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Zeiden we nou net noodles en bakplaat in dezelfde zin? Jep, dat zeiden we. Daarmee weet je eigenlijk al dat het een blijvertje in je repertoire wordt, al helemaal als je weet dat er ook nog eens gemarineerde kip en crunchy paksoi aan te pas komt.

> Naar het recept: crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi

crispy noodles van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Zo’n schaal nacho’s met gehakt en kaas uit de oven is top voor een feestje of om lekker met z’n tweeën te verorberen tijdens een avondje Netflix kijken op de bank.

> Naar het recept: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Zondag

Deze Indonesische soto ayam is een maaltijdsoep op basis van zelfgemaakte kippenbouillon en eet je met verschillende garnituren zoals taugé, geplukte kip en rijst. Een ultieme kom comfort food voor op de zondag, omdat je de soep de hele dag kan laten pruttelen voor de lekkerste smaak.

> Naar het recept: een van onze favoriete maaltijdsoepen: Indonesische soto ayam

Soto ayam
Bron: First we eat

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.