Culy Homemade: zelf rode currypasta maken

Rode currypasta is onmisbaar in een heleboel recepten: van Thaise curry’s tot aan noedels en soepen. Zelfgemaakt is ‘ie écht heel veel lekkerder dan die kant-en-klare variant uit een potje. Gelukkig maak je ‘m ook nog eens heel makkelijk zelf.

Met dit recept maak je ongeveer 4 porties, waar je vier gerechten mee kunt bereiden. Tip: verdeel de pasta over vier diepvrieszakjes of -bakjes en vries ze in. Zo heb je altijd verse rode currypasta op voorraad!

Rode currypasta recept

Zo maak je rode currypasta

Laat de gedroogde rode chilipepers ongeveer een uur weken in heet water, tot ze zacht zijn. Hak ze grof en doe ze in een vijzel.

Stamp de chilipepers fijn en voeg de overige ingrediënten beetje voor beetje toe, tot alles fijngehakt is. Doe er zout en peper bij en roer er een beetje olie doorheen. Ziet het eruit als een stevige pasta? Dan ben je klaar!

Vries de rode currypasta in porties in, in diepvrieszakjes of -bakjes.

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf rode currypasta maken
Sluiten