Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 10 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk vega weekmenu voor 13 t/m 19 november: vegetarisch smullen

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week stelden we een vega weekmenu samen met makkelijke vegetarische gerechten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Een vega weekmenu bestaat niet alleen uit vleesvervangers en andere bijna-vlees gerechten. We zijn namelijk dol op groenten. Deze kerrie-bloemkoolwraps bijvoorbeeld. Super makkelijk, maar oh zo lekker. Je mist het vlees niet eens. Nu is dat natuurlijk ook een uitspraak uit 1980.

Gezonde wraps met bloemkool en hummus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Kerrie-bloemkool wraps met hummus en rucola 

Dinsdag

Toe aan comfort food? Snappen we. En dat comfort niet alleen in de warmte van een gerecht zit, maar ook in de snelheid waarmee ‘t op tafel staat, snappen we. Voor dit vega weekmenu gebruiken we gyoza met groenten, en dan is dit maaltje onweerstaanbaar lekker.

Gezonde gyoza bowl
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Makkelijke gyoza bowl

Woensdag

Boerenkool, but make it sexy: dat betekent een pasta met boerenkool. Jaja, die stugge groene bladeren hoeven niet altijd samen met piepers blijkt maar weer. Deze pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella laat ons opnieuw inzien dat een vega weekmenu niet alleen maar rijst, groente en smakeloos is. Allang niet meer!

> Naar recept: Pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella

Donderdag

Broccolisoep heeft nog te vaak het imago ‘ziekenhuisvoer.’ Dat moet er vanaf vonden wij. Daarom maakten we dit lekkerste broccolisoeprecept. Volledig vega en een goeie dosis groenvoer. Ideaal vitaminebommetje voor in het najaar.

Broccolisoep
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Broccolisoep

Vrijdag

Vrijdag, vetdag! Zin in een vette burger maar ook in iets dat past in je vega weekmenu? Say no more. Deze portobello burger is alles wat je wil aan het einde van de week. Die wasabimayo geeft je die kick om ook je weekend fris te beginnen.

Portobelloburger met wasabimayo, pickles en uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Portobelloburger met wasabimayo en pickles

Zaterdag

Zaterdag is meestal zo’n dag die twee kanten op kan gaan. Óf je begint aan het voetbalveld, rent dan door naar het zwembad, moet ‘s middags nog langs een kinderfeestje en voor je ‘t weet moet ook het eten op tafel staan. Óf je gaat lekker rustig naar de markt, drinkt een koffietje bij een leuk tentje en hebt ‘s middags zeeën van tijd. In beide gevallen wil je vast en zeker iets makkelijks op tafel toveren. Deze vega traybake met gorgonzola, gnocchi en paddenstoelen redt je weekend.

Traybake met paddenstoelen, gnocchi en blauwe kaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola

Zondag

Zondag, kliekjesdag! Mocht je geen kliekjes over hebben, maar enkel losse ingrediënten, dan betekent dat één ding: quiche! Voor de vorm geven we je een recept mee, maar ga hier vooral zelf op los. Courgettes over? In de quiche. Kaas over? Extra in de quiche. Echt: wil je ergens freestylen met dit vega weekmenu, dan kan het bij deze quiche!

Quiche met geitenkaas en prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Quiche met geitenkaas, prei en hazelnoot

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.