Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan Estée Strooker: ‘Mijn auto is een soort halve vuilnisbak aan kruimels van pains au chocolat’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Estée Strooker.

5 vragen aan Estée Strooker

Chef Estée Strooker is bekend van haar te gekke kookprogramma’s voor 24Kitchen en rol in Masterchef, haar eetwinkel Stroom in Arnhem en haar liefde voor lokale groenten. Onlangs kookte ze in haar pop-up restaurant Bar Bietstro verrassende gerechten met rode biet.

Van millefeuille van gedroogde bietenham tot bieten tarte tatin en bietenwinegums: Estée bewijst dat je talloze toffe creaties kunt maken met deze nederige groente. Een mooie aangelegenheid om de chef te vragen naar haar culinaire voorkeuren.

Estee Strooker
FoodCabinet

1. Wat is je gekste eetgewoonte?

Estée: ‘Ik schijn best onsmakelijk te kunnen eten, haha! Gedachteloos en ongegeneerd haal ik overal mijn vingers doorheen. Met mijn blik op oneindig druk ik overdreven hapjes tegen mijn gehemelte waardoor ik blijkbaar af en toe ook smak… ik kan gewoon best wel primair en puur reageren als het om eten gaat!”

2. Welk ingrediënt vind je overgewaardeerd?

“Alle decadente clichés waar we een goedkoop alternatief voor hebben. Denk aan truffelolie, kaviaar, krab… De pure versie kan heerlijk zijn, mits puur gebruikt. Toch moet ik eerlijk zeggen, de wereld kan ook prima zonder ze…”

3. Aangezien je biet-ambassadeur bent: wat is je favoriete bereidingswijze voor rode biet?

“Het feit dat je zo ontzettend veel bereidingen kunt maken is juist mijn favoriet! Maar een bietje roken is wel echt heel lekker! Of juist rauw en dan lekker zuur marineren met frambozenazijn.”

Estée Strooker
Bar Bietstro

4. Welke toffe ontdekking heb je onlangs gedaan in de keuken?

“Ik maakte met een groentemandoline lasagnebladen van biet. Toen hield ik het reststukje uit de machine over: een hele leuke bietencilinder. Ik besloot hier bietenwinegums van te maken. Echt een succes!”

5. Welke snack heb je altijd bij je in je tas/auto/etc.?

“Ohh dit is echt een gewetensvraag want dit heb ik dus echt! Mijn auto is een soort halve vuilnisbak aan verpakkingen van chocoladebonbons (liefst praliné), op dit moment pepernoten (alleen die van bolletje en hoe vroeger in het jaar hoe beter) en kruimels van pains au chocolat die ik haal bij mijn favoriete bakker (en goede vriendin) Boulangerie Karel in Arnhem.”

@culynl

Welke snacks heeft chef Estée Strooker altijd in haar auto liggen? Je leest het nú op Culy.nl! #chef #cheflife #eetgewoontes #interview #barbietstro

♬ origineel geluid – Culy

Meer uit de rubriek?

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.