Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 22 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 25 t/m 31 september vol snelle recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit gevarieerde weekmenu zit zoals gewoonlijk vol met snelle gerechten die bij het hele gezin in de smaak vallen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu vol snelle recepten

We beginnen de week met een uitdagend gerecht dat makkelijker is dan je denkt. Aan het einde van de week kiezen we voor een zalmbowl, want daarmee zit je altijd goed. En wat tussen de dagen in zit? Nog veel meer lekkers dat je binnen no-time op tafel kunt zetten, want daar houden we van.

Maandag

We zeiden het al: dit weekmenu beginnen we met een bijzonder gerecht, namelijk ochazuke. Dat is een Japans gerecht waarbij groene thee gebruikt wordt om over rijst heen te gieten. Met die eenvoudige handeling creëer je een soort hartige rijstsoep, die nog lekkerder wordt met zalm en andere toppings. Hoewel het er best spectaculair uitziet, heb je er in feite amper werk aan.

Ochazuke
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: ochazuke (snelle Japanse rijst met zalm en groene thee)

Dinsdag

Deze gnocchi met garnalen dankt haar kracht aan een botersaus met madame jeanette. Deze gele peper voegt naast hitte ook een zekere fruitigheid toe, superlekker is dat. En doe je daar nou nog wat tomaatjes en dille bij, dan krijg je een heerlijk gebalanceerd gerecht dat bij het hele gezin in de smaak valt.

Gnocchi met garnalen, madame jeanette en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: gnocchi met garnalen, madame-jeanetteboter en dille

Woensdag

Pasta all’amatriciana is de grote trots van Amatrice, een gemeente in de Italiaanse regio Lazio en ook van dit weekmenu vol snelle recepten. Want je maakt ‘m met weinig ingrediënten en je zet de pasta binnen 15 minuten op tafel.

pasta all'amatriciana
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: pasta all’amatriciana

Donderdag

Deze Taiwanese kip heet San Bei Ji, maar wordt ook wel vaak ‘three cup chicken’ genoemd. Dat komt doordat de saus van origine wordt gemaakt met gelijke delen sojasaus, sesamolie en rijstwijn. Dat levert een kleverige, prettig zoet-zure saus op, met lekker veel gember en knoflook.

Taiwanese three cup chicken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: San Bei Ji: snelle Taiwanese ‘three cup chicken’ met Thaise basilicum

Vrijdag

Er bestaan miljoenen varianten op kip in mosterdsaus, maar op deze manier is het wel héél erg lekker. We bereiden ‘m hier met rode paprika, witte bonen en krulpeterselie. Ofwel: een simpel gerecht dat in zijn eenvoud toch weer de show steelt op tafel.

kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen

Zaterdag

Pindakaasnoodles! Van het idee alleen al worden we een dolgelukkig mens. En met dit recept heb je meteen de beste en makkelijkste versie ooit te pakken. Maar wel weer ontzettend lekker natuurlijk.

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept:

Zondag

Het weekmenu sluiten we af met een zalmbowl. Deze simpele versie met bietjes en avocado houden we bewust praktisch, toegankelijk en snel. Want terwijl de rijst kookt, heb jij tijd om de andere ingrediënten te preppen. En een kwartier later heb je dus ook nog eens een supersmakelijk kostje voor je neus.

Zalmbowl met rijst, bietjes en avocado
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise

Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s vol snelle recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.