Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 6 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu 9 t/m 15 oktober: makkelijke recepten met herfstgroenten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit gevarieerde weekmenu met kenmerkende herfstgroenten past bij druilerige én zonnige herfstdagen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Een weekmenu bomvol recepten met typische herfstgroenten

Ons culinaire hart maakt altijd een sprongetje wanneer een nieuw seizoen aanbreekt. Een nieuw seizoen betekent namelijk een flinke dosis nieuwe inspiratie in de keuken. En dat is al helemaal het geval in de herfst: hartverwarmende maaltijden met groenten die dit knusse seizoen als geen ander typeren.

Maandag

We starten de week met – hoe kan het ook anders – de pompoen. Herfstiger dan deze oranje sfeermaker gaat het niet worden, dus we beginnen deze keer eens met het hoogtepunt. Om de week krachtig te beginnen, gaan we vol in de comfortmodus: vanaf nu is moussaka van pompoen je nieuwe favoriet tijdens druilerige dagen.

> Naar recept: Culy Homemade: pompoenmoussaka

pompoenmoussaka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Wie dacht dat herfstgroenten enkel saaie klassiekers betekent, zit er grandioos naast. Misschien wel dé smaakmaker van de afgelopen jaren op ieders bord: miso. En waarom zou je ‘m niet ook met klassieke groenten combineren? Zoals met misschien wel dé onderschatte groente van het moment: spruiten. Een stukje witvis erbij en je hebt een compleet nieuw gerecht op je bord liggen.

> Naar recept: Culy Homemade: spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo

Spruitjes met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Lekker om midden in de week even wat hulp te hebben rondom spitsuur: in dit geval is dat de oven. Het gerecht ziet er nét zo mooi uit als dat het lekker is, en dan heb je die aroma’s die uit de oven komen nog niet eens geroken. Zoet, zout én een klein pitje: dit wordt een lastige om niet van op te blijven scheppen.

> Naar recept: Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat

Ovengerechten: kip en bloemkool van de bakplaat
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

Het is maar even herfst dus wat ons betreft zetten we die pompoen gewoon nog een keer in. En da’s ook meteen het mooie ervan: deze herfstgroente is multi-inzetbaar en gevarieerder dan je misschien in eerste instantie zou denken. Dat bewijst dit gerecht met vijgen en blauwe kaas maar weer eens.

> Naar gerecht: Culy Homemade: gevulde pompoen met Gorgonzola en rode uienchutney

gevulde flespompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Nog een ouderwetse klassieker in een nieuw jasje: stamppot. De tijd dat je enkel overgeleverd bent aan hutspot of boerenkool is al lang voorbij. Precies de reden dat Culy’s Winnie op het idee van een vernieuwende versie met biet kwam: vergezeld door de rijke smaken van dukkah en ricotta.

> Naar recept: Culy Homemade: bietenstamppot met dukkah en ricotta uit de oven

Bietenstamppot met ricotta en dukkah
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Een bommetje smaak om het weekend te vieren: dat is geen enkel probleem met dit vegan recept voor Indiase dhal met regenboogwortelen en tofu. Hartstikke herfstig – perfect voor in dit weekmenu vol herfstgroenten dus – en helemaal vol met specerijen waar je het lekker warm van krijgt. Alle ingrediënten voor een hartverwarmend weekend dus.

> Naar recept: Culy Homemade: Indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu

vegan winterse gerechten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

De herfst is onlosmakelijk verbonden met paddenstoelen. Een ideale invulling van je zondag: begin de dag met een boswandeling en eindig ‘m met een portie paddenstoelen, zoals in deze donburi. Een rijstbowl geïnspireerd op de Japanse rijstbowl, met vlezige koningsoesterzwammen in een sticky teriyakisaus.

> Naar recept: Culy Homemade: donburi met sticky teriyaki paddenstoelen

donburi met sticky teriyaki paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer weekmenu’s met makkelijke gerechten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.