Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 11 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 14 t/m 20 augustus: budget weekmenu

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Met de vakantie in het achterhoofd kiezen we in week 33 voor een budget weekmenu. Is ‘wat eten we vandaag’ bij jou ook een terugkerende vraag? Daar kunnen we je goed bij helpen met recepten als Midden-Oosterse bloemkoolcouscous, brothy beans en onze favoriete zomerse pasta.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Wat eten we vandaag met Culy’s budget weekmenu

Maandag

Heb je het druk en totaal geen zin om te koken? Maak dan eens een bakplaatgerecht met ingrediënten als kippendijen, mangochutney en bloemkool. Want makkelijker wordt het niet, op receptgebied! Dit is een snel en makkelijk gerecht voor die dagen dat je met je oogleden op je knieën uit je werk komt. Bovendien is het ook verslavend lekker.

Kip met bloemkool en mangochutney van de bakplaat | budget weekmenu | week 33
Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat

Dinsdag

Ingrediënten als bonen zijn perfect voor budget koken. Ons favoriete recept? Dat is deze wittebonensoep, die we maken met miso. Deze allemansvriend geeft veel umami af, waardoor je een alledaagse soep omtovert tot een verrassend spectaculaire maaltijd.

Wittebonensoep / brothy beans
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: brothy beans (wittebonensoep met miso)

Woensdag

Geniet je deze week ook zo van het mooie weer? Wij ook, en daarom zetten we deze week weer onze favoriete zomerse pasta op het menu. Want met weinig ingrediënten en veel  seizoensingrediënten past dit gerecht perfect binnen dit budget weekmenu.

Zomer pasta spaghetti
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: onze favoriete zomerse pasta (met tomaat, citroen en pistache)

Donderdag

Doordeweeks maken we graag bladerdeegtaarten, want die zijn zó lekker en kosten je weinig inspanning. Neem deze gekaramelliseerde uientaart met geitenkaas en tijm bijvoorbeeld. En dus nog eens heerlijk budgetproof ook.

Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: makkelijke uientaart met geitenkaas en tijm

Vrijdag

Heb je zin in een licht en fris gerecht? Dan is laab je budget ticket to foodie paradise. Vrij letterlijk overigens: dit gerecht komt oorspronkelijk uit Laos. Het stikt dan ook van de Aziatische smaken: limoen, citroengras, vissaus, munt en koriander. Je vingers aflikken mag!

Laab recept met kipgehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Laab: kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras

Zaterdag

Op de Culy-redactie kunnen we gemakkelijk de hele week koken met bonen. Daarom kunnen we het niet laten om deze week nog een keer een heerlijk bonengerecht te maken. Met op zaterdag Surinaamse bruine bonen met rijst. Supersnel klaar en daarom perfect voor een drukke (of luie) zaterdag.

Surinaamse bruine bonen met rijst en spekjes | budget weekmenu | wat eten we vandaag | week 33
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Surinaamse bruine bonen met rijst en spekjes

Zondag

Week 33 is voorbij, hebben we je genoeg antwoorden kunnen geven op de vraag ‘wat eten we vandaag’? Dit budget weekmenu sluiten we simpel (en lekker!) af met een Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente. Want dit is een prachtig kleurrijk en voedzaam recept. Bovendien heb je er ook nog eens amper werk aan.

bloemkoolcouscous met ovengroente | budget weekmenu | week 33 | wat eten we vandaag
Bron: De Hippe Vegetariër

> Recept: Makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

Nog een weekmenu nodig? Check onze andere weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.