Weekmenu: asperges, doperwten en andere goddelijke lentegroenten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week brengen we hulde aan al die goddelijke groenten van de lente. Asperges, doperwten, radijsjes… Wij kunnen ons geluk niet op.

Koken met de seizoensgroenten is sowieso een heel goed idee. Groenten uit het seizoen zijn niet alleen lekkerder (het smaakverschil is vaak gigantisch!), ze zijn ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Risotto is goddelijk en witte asperges zijn goddelijk. En dus is deze risotto met witte asperges sĂșper goddelijk. Voor een krokante bite voegen we krokant gebakken Parmaham toe en het zuurtje komt van wat citroen (het sap Ă©n de schil).

Risotto met witte asperges recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: risotto met witte asperges en krokante parmaham

Dinsdag

Dit prachtige gerechtje met coquilles en doperwtenpuree is licht en een mooi begin van een etentje. Goed voor te bereiden (de doperwtenpuree maak je tot twee dagen van tevoren) en zacht van smaak.

coquilles met doperwtenpuree
Bron: Culy

> Naar recept: coquilles met doperwtenpuree, citrus en verse tuinkruiden

Woensdag

Deze frittata met daslook en shiitake schrééuwt lente. Mocht je geen daslook kunnen vinden, gebruik dan bieslook, of andere kruiden of lentegroenten.

Bron: Eat Right

> Naar recept: frittata met daslook en shiitake

Donderdag

Deze keer een lunchreceptje: toast met radijs en gezouten boter. Het is zĂł ontzettend simpel om te maken, maar zĂł lekker!

Toast met radijsjes en zoute boter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: toast met radijs en zoute boter

Vrijdag

Pasta op vrijdag? HĂ©Ă©rlijk. Deze linguine met shiitake & groene asperges is supersnel en superlekker.

Bron: Culy

> Naar recept: supersnel en superlekker: linguine met shiitake & groene asperges

Zaterdag

Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoet-zure, pittige dressing bij, op basis van palmsuiker, chilipepers en pinda’s. Dus zoet fruit, met een hartige dressing. De radijsjes maken het de geschikte lentesalade.

Roedjak Indonesische salade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: roedjak (hartige Indonesische fruitsalade)

Zondag

Da’s nog eens genieten op zondag: witte asperges met krieltjes, gesmolten boter en gerookte zalm. Een zalige combinatie.

Bron: Culy

> Naar recept: witte asperges met krieltjes en gerookte zalm

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: asperges, doperwten en andere goddelijke lentegroenten
Sluiten