Culy Homemade: toast met radijs en zoute boter

Deze toast met radijs en zoute boter is eigenlijk geen recept te noemen. Het is namelijk zó ontzettend simpel om te maken! Je moet alleen wel net even op het idee komen. Daarom delen we dit favoriete ontbijtje (en lunchgerecht) van de Culy-redactie toch maar even. You’re welcome.

Wist je dat je het blad van je bosje radijsjes ook gewoon kunt eten? Het bladgroen van de radijs is namelijk supergezond (stiekem nog gezonder dan de radijsjes zelf). Niet alleen zitten ze vol met vitamine A en C, je krijgt er ook nog eens calcium en ijzer mee binnen. Dus niet weggooien, maar gebruiken. Bijvoorbeeld in je salade of ter garnering op je toast.

Lust je ze wel rauw, die radijsjes? Warm zijn ze ook heel lekker! Koken met radijsjes doe je zo

Radijsjes op toast met zoute boter

Toast met radijs en zoute boter maken

Maak eerst de toast in een broodrooster, contactgrill of onder de grill van je oven.

Besmeer de nog warme toast met de zoute boter en verdeel de plakjes radijs eroverheen. Maal er royaal zwarte peper overheen.

Hak wat van het bladgroen van de radijsjes fijn en bestrooi de toast ermee.

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: toast met radijs en zoute boter
Sluiten