Coquilles met doperwtenpuree, citrus en verse tuinkruiden

Culy 19 dec 2015 Diner

Dit prachtige gerechtje met coquilles en doperwtenpuree is licht en een mooi begin van een etentje. Goed voor te bereiden (de doperwtenpuree maak je tot twee dagen van tevoren) en zacht van smaak. 

Begin met de puree. Kook hiervoor de doperwten twee tot vier minuutjes met een flinke snuf zout zodat ze gaar zijn, maar nog steeds knapperig.

Pureer in een keukenmachine met een scheutje extra vierge olijfolie, peper, zout en het sinaasappelsap. Hak de twee eetlepels dragon fijn en meng met een lepel of spatel door de puree. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Hak de resterende kruiden fijn en leg apart. Dep de coquilles droog met keukenpapier en kruid met peper en zeezout. Verwarm de roomboter in een koekenpan en laat bruisen totdat de boter bruin kleurt.

Bak de coquilles één à twee minuten per kant in de boter en lepel de boter er continu overheen.

Verdeel drie lepels van de puree over een bord en leg hierop de coquilles. Garneer met de verse kruiden en de citrusrasp. Top tot slot met een lepeltje boter uit de pan en citroensap naar smaak.

Scallops

Voor 2 personen

  • 200 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 eetlepel vers sinaasappelsap
  • 2 + 2 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • 6 coquilles
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • Citroensap naar smaak
  • Roomboter
  • Extra vierge olijfolie
Reageer op artikel:
Coquilles met doperwtenpuree, citrus en verse tuinkruiden
Sluiten