5 redenen waarom je vaker daslook (wilde knoflook) moet gebruiken

Culy 3 jun 2016 Inspiratie

Waar men vroeger tot asociaal werd bestempeld als ze knoflook aten, gillen de meesten nu van enthousiasme bij de gedachte alleen al. De teentjes geven een bom van smaak af, maar zijn niet de enigen in hun soort. Maak kennis met zijn broertje daslook.

Daslook wordt ook wel wilde knoflook genoemd en ziet eruit als bieslook met een blaadje. Hoewel de plant zeldzaam is, zien we de groene blaadjes steeds vaker verschijnen. In gerechten in restaurants, maar ook bij de groentejuwelier, op de markt en soms zelfs in de supermarkt.

Daslook wilde knoflook stock3

De smaak

Allereerst is de smaak veel minder heftig dan die van teentjes knoflook. Hierdoor kan je het zelfs rauw eten, bijvoorbeeld door soepen, salades en natuurlijk ook pesto.

Wel hou je die kenmerkende knoflooksmaak, die optimaal is als je de blaadjes meebakt of verwarmt.

Daslook wilde knoflook stock pesto

Daslook als medicijn

Aan veel groenten, kruiden en zaden worden superkrachten ontleend, en bij daslook is dat niet anders. Zo is het een echte bacterie- en schimmeldoder en werkt het blooddrukverlagend.

Daarbij zou het goed zijn voor je cholesterol, werken tegen krampen en zou het aderverkalking kunnen voorkomen.

Daslook wilde knoflook stock

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je vaker daslook (wilde knoflook) moet gebruiken
Sluiten