Redactie
Redactie Inspiratie 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Waarom je vaker daslook (wilde knoflook) moet gebruiken

Vroeger werd je nog weleens als asociaal bestempeld als je knoflook had gegeten, nu gillen de meesten van enthousiasme bij de gedachte aan knoflook alleen. De teentjes zijn echte smaakbommetjes, maar ze zijn niet de enigen in hun soort. Maak kennis met het broertje van de knoflook: daslook.

Wat is daslook?

Daslook wordt ook wel wilde knoflook genoemd en ziet eruit als bieslook met een blaadje.

Hoewel de plant zeldzaam is, zien we de groene blaadjes steeds vaker verschijnen. In gerechten in restaurants, maar ook bij de groentejuwelier, op de markt en soms zelfs in de supermarkt.

De smaak van daslook

Allereerst is de smaak veel minder heftig dan die van teentjes knoflook. Hierdoor kan je het zelfs rauw eten, eventueel verwerkt in soepen, salades en natuurlijk ook pesto.

Wel hou je die kenmerkende knoflooksmaak, die optimaal is als je de blaadjes meebakt of verwarmt.

Daslook als medicijn

Aan veel groenten, kruiden en zaden worden superkrachten ontleend, en bij daslook is dat niet anders. Zo is het een echte bacterie- en schimmeldoder en werkt het bloeddrukverlagend.

Daarbij zou het goed zijn voor je cholesterol, werken tegen krampen en zou het aderverkalking kunnen voorkomen. Of dat nou echt zo is of niet: doe ons nog maar zo’n bosje daslook!

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Waarom je vaker daslook (wilde knoflook) moet gebruiken
Sluiten