Redactie
Redactie Diner 5 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: witte asperges met krieltjes en gerookte zalm

Nu de witte asperges van eigen bodem weer te koop zijn, vinden we altijd wel een excuus om ze te eten. Lekker met hollandaisesaus en ham, maar ook deze combinatie met krieltjes, gesmolten boter en gerookte zalm is zálig. 

Begin met de witte asperges: schil deze en snijd ongeveer twee centimeter van de uiteinden. Doe de asperges samen met de schillen en kontjes in een pan met ruim water. Breng op smaak met een snuf zout én een snuf suiker, en breng aan de kook.

Was ondertussen de krieltjes en veeg eventuele aarde weg. Doe ze alvast in een pan met koud water en een snuf zout, en zet apart. Breek de houtige eindjes van de groene asperges en hak de peterselie fijn.

Laat de zalm alvast op kamertemperatuur komen en laat de witte asperges een kwartier koken. Voeg na tien minuten ook de groene asperges toe en breng nu ook het water van de krieltjes aan de kook.

Zet wanneer de asperges gaar zijn (even checken met een mesje) het vuur uit en leg de deksel op de pan. Kook nu de krieltjes gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte) en kook de laatste 5 minuten de eitjes mee.

Smelt in een klein pannetje de boter. Serveer de asperges met de krieltjes en giet hier de gesmolten boter over. Garneer met de zalm, de peterselie en gepelde eitjes. Eet smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.