Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 18 mrt 2022

Weekmenu: 7 x een regenboog aan kleuren op je bord

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week gaan we voor de regenboog op je bord. Dat is niet alleen visueel een spektakel, heel wat gezondheidswetenschappers zweren bovendien dat het dé sleutel is tot een gezonde levensstijl. En uiteraard ziet de Culy-redactie er met streng oog op toe dat de gerechten ook nog ‘ns om van te likkebaarden zijn.

Maandag

In ons artikel over de food trends van 2022 schreven we er al over: de Koreaanse keuken zal het komend jaar nóg meer aan populariteit winnen. Geen wonder: gerechten als kimchi jjigaebulgogi of japchae zijn púúr comfort food en ook wij zijn er verzot op. Daarom bedachten we een plantaardige variant van één van de meest iconische Koreaanse gerechten. Vegan bibimbap it is!

vegan bibimbap
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: vegan bibimbap boordevol groenten

Dinsdag

Deze Indiase dhal, geïnspireerd door chef Gizzi Erskine, is een echte feestmaaltijd. En dat komt niet alleen door de kleuren van dit gerecht…

vegan winterse gerechten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu

Woensdag

Gevulde tomaten worden klassiek vaak gemaakt met een gehaktvulling, maar wij halen dit klassieke gerechtje voor één keer naar de Arabische sfeer. De gehaktmengeling verruilen we voor een vulling van couscous, verkruimelde halloumi, granaatappelpitjes en verse kruiden. Superlekker.

gevulde tomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gevulde tomaten met couscous en halloumi

Donderdag

Voor krokante tempeh mag je ons sowieso wakker maken, maar voor deze tempeh in gochujang al helemáál. Deze Koreaanse chilipasta geeft deze geliefde (vegan) vleesvervanger een superfijne kick. Lekker in een rijstbowl met groenten, koriander en pinda’s.

Krokante tempeh met gochujang
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: rijstbowl met krokante tempeh in gochujang

Vrijdag

Wij vinden deze Aziatische curry met eend verwarmend en verfrissend tegelijk. De kick van de specerijen, de frisse citroengras, de aromatische verse kruiden (als je aan Thaise basilicum kunt komen, is dat echt een meerwaarde) en de gebakken eend: een feestmaal. Wij maken deze curry met zoete aardappel, maar in plaats daarvan kun je ‘m natuurlijk ook maken met andere groenten, zoals pompoen, rode paprika, ui en/of wortel. Denk aan die regenboog hè?

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: frisse Aziatische curry met eend

Zaterdag

Wij vinden het ook nog weleens een opgave om een snelle gezonde lunch te bedenken. Deze snelle pindadip met groenten is dan ideaal. Zó klaar en ideaal om je restjes van de week mee op te maken.

Pindadip met groenten / pindasaus met crudites
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pindadip met groenten (lekker als lunch)

Zondag

Traditioneel is yakisoba een Japans wokgerecht met boekweitnoedels, maar wij gebruiken van die lekkere dikke udon noodles. In ieder geval kun je in dit gerecht véél groenten kwijt!

yakisoba
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: yakisoba (Japanse udon noodles met héél veel groenten)

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x een regenboog aan kleuren op je bord
Sluiten