Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle pindadip met groenten (lekker als lunch)

Wij vinden het ook nog weleens een opgave om een snelle gezonde lunch te bedenken, zeker nu we veelal thuiswerken. Deze snelle pindadip met groenten is dan ideaal. Zó klaar en ideaal om restjes mee op te maken.

Voor deze snelle pindadip stel je een soort bordje met crudités samen die je erin kunt dippen. Idealiter zijn dat de restjes uit je groentela. Of van het diner van gisteren, denk aan plakjes gekookte zoete aardappel, een restje gegrilde kip of gebakken tofu.

Met dit recept maak je een flinke kom saus, waarvan je maar een deel zal gebruiken. De rest kun je bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook lekker door de noedels.

> Ook tof: met deze pindakaasmachine heb je een tap met verse pindakaas in huis

Pindadip met groenten / pindasaus met crudites
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Snelle pindadip met groenten

Meng alle ingrediënten voor de pindadip in een ruime kom door elkaar met een garde. Proef en check of de consistentie naar je zin is: je wil dat ‘ie blijft ‘hangen’ aan de groenten die je erin dipt. Voeg indien nodig een beetje extra pindakaas en/of meer van de andere ingrediënten toe.

De saus zal misschien een beetje aan de zoute kant zijn, maar het is belangrijk dat ‘ie hoog op smaak is. De groenten zijn namelijk (zoveel mogelijk) rauw en puur van smaak.

Schep wat van de pindadip in een schaaltje en serveer met de groenten en het eitje.

Pindadip met groenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle pindadip met groenten (lekker als lunch)
Sluiten