Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 17 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: de lekkerste recepten voor 20 t/m 26 juni

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zon breekt door, we verhuizen ons diner misschien zelfs naar buiten. Daarom de lekkerste recepten voor deze week (met hopelijk flink veel zon!).

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

En laten we vooral de drankjes niet vergeten. De lekkerste zomerexemplaren vind je hier.

Maandag

We beginnen het weekmenu vol smakelijke recepten makkelijk en zomers, al geheel in vakantiesferen. En wel met een burger. Niet zo maar eentje, maar met een vegetarische versie met aubergine en all time favourite tzatziki. Fris dus en klaar voordat je er erg in hebt.

> Naar recept: Vegetarische burgers met aubergine en tzatziki

Dinsdag

Wat we nog wel ‘s willen vergeten, is dat warme soepen niet alleen een opperbeste combi zijn tijdens koude winters. In landen als Vietnam eten ze niet voor niets soep tijdens de heetste dagen. Probeer ‘t ook eens tijdens dit weekmenu met deze snelle versie van de Vietnamese pho; zeker weten dat je niet anders meer wilt.

Afbeelding van snelle pho (Vietnamese noedelsoep) voor makkelijke recepten
Bron: Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pho (Vietnamese noedelsoep)

Woensdag

Een zomerse flammkuchen, daar kun je werkelijk iedereen blij mee maken. En dat is dan ook precies wat we gaan doen deze woensdag. Omdat de variatiemogelijkheden eindeloos zijn (we geven hier nog wat extra ideeën), hebben wij er deze week eentje voor je uitgekozen.

zomerse flammkuchen met courgette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt

Donderdag

Door naar een volgende zomerfavoriet: paella. Nou eten we die het liefst aan de kust in Spanje, waar volgens familierecept een grote paellapan al urenlang loopt te pruttelen. Maar omdat die gedachte niet heel realistisch is voor dit weekmenu met recepten uit eigen keuken, hebben we een snelle versie uitgedokterd.

Snelle paëlla met garnalen voor makkelijk zomers weekmenu
Bron: Tilda rijst

> Naar recept: Ultiem zomers: snelle paella met garnalen, doperwten en citroen

Vrijdag

Een frisse curry is een goed idee tijdens elke dag van de week. We luiden daarom het weekend in met een verrassende variant inclusief twee soorten mais, flink wat kerstomaatjes en een aangenaam zuurtje. Met dank aan de tamarinde.

zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde

Zaterdag

Comfort food kan ook prima op een zomerse dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pasta met citroen, kip en basilicum? De lekkere hoeveelheid Parmezaanse kaas zorgt voor een romig geheel waarbij het dooreet-gehalte gevaarlijk hoog is.

simpele pasta met citroen en kip

> Naar recept: Pasta met citroen, kip en basilicum

Zondag

Tijd voor salade! Een goedgevuld exemplaar dat laag in koolhydraten is: we vervangen de noedels in dit recept door zoete aardappel. Een van de lichtste recepten om het weekmenu mee af te sluiten. Ook lekker: wat gebakken kippendijen erbij voor wat extra eiwitten.

vegan noedelsalade met zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: noedelsalade van zoete aardappel met maïs

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.