Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het croissantijsje van Fort Negen is hét ijsje van deze zomer

Alsof hun amandelcroissants nog niet genoeg lange wachtrijen hebben veroorzaakt, doet Fort Negen daar nog een schepje bovenop. Sinds kort verkoopt deze Amsterdamse bakker namelijk ook softijs. In geweldige smaken en in een hoorntje van – hoe kan het ook anders – croissant. Culy verklaart dit croissantijsje tot hét ijsje van deze zomer.

Fort Negen in Amsterdam

We schreven er al eerder over: in een mum van tijd wist Fort Negen de Amsterdammers te overtuigen met hun knapperige zuurdesembrood en hun botermalse brioche. Om nog maar te zwijgen over hun cannelés en hun cruffins, ieder weekend verkrijgbaar in briljante, steeds wisselende smaken.

Om er even een paar te noemen: zwarte sesam en lemon curd? Of toch liever rabarber-rozenwater-gembercrème? Zoals we zeiden, allemaal even briljant.

Toch vinden wij – en daarin zijn we ongetwijfeld niet alleen – dat hun (amandel)croissants pas echt de sterren uit het assortiment zijn. En die sterren spelen nu een cruciale rol in de nieuwste aanwinst van de populaire bakkerij: de soft serve Fort Negen-stijl.

Weekendtip: begeef je richting Fort Negen voor een onovertroffen cruffin

Croissantijsje bij Fort Negen

Voor deze nieuwe aanwinst in hun repertoire wordt de helft van een croissant gehalveerd en gebruikt als hoorntje voor softijs. Goed bedacht, want zijn ijshoorntjes ooit echt lekker?

Wanneer wij langsgaan bij de Amsterdamse bakkerij kunnen we bovendien kiezen uit drie toppings: discodip, miso-chocolade (leuk) of cornflake-karamel. We gaan voor die laatste, wat een welkome toevoeging aan het verder neutrale softijs blijkt te zijn.

croissantijsje Fort Negen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Het ijsje van deze zomer

Althans: nu is dat softijs nog neutraal van smaak, maar als we de socials van Fort Negen mogen geloven, zitten er nog veel meer variaties in de pijplijn. Wanneer Fort Negen bij één van zijn Instagramposts oproept tot smaaksuggesties, gaan klanten daar massaal op in. Kardemom-citroenzest bijvoorbeeld, of pistache-rozen of frangipane.

De reactie van Fort Negen? Ze sluiten niets uit. En op het idee om een cereal soft serve à la Milk Bar te bedenken is het antwoord: ”sowieso”.

Kortom: de kans is groot dat het met dit ijsje net zo’n vaart zal lopen als met die cruffins. En dat maakt het nú al hét ijsje van Amsterdam deze zomer.

Adres en openingstijden Fort Negen:

Jan Evertsenstraat 31,

1057 ZX Amsterdam

Fort Negen is dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00; zondag van 09:00 tot 16:00.

Dít is het meest gehypete broodje van Amsterdam

croissantijsje Fort Negen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.