Redactie
Redactie Drinken 5 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

5 zomerse drankjes in een karaf (alcoholisch én virgin)

Bij een zomers feestje horen karaffen met de lekkerste dranken. Denk aan een kan (virgin) sangria, mojito of één van je andere favoriete zomerdrankjes. Het ziet er superleuk uit én is nog heel handig ook.

Zomerse drankjes

Maak de drankjes van tevoren in de karaf klaar en je gasten kunnen zelf lekker bijschenken.

1. Sangria

‘s Zomers moeten we minstens één keer sangria hebben gedronken. Je maakt een traditionele sangria met rode wijn, maar met witte wijn kan ook heel goed. Én je maakt ook heel makkelijk een variant zonder alcohol. Dit zijn de lekkerste sangria recepten.

2. Mojito

We looove mojito’s. Superlekker fris én ideaal voor in een karaf. Maak ons recept voor de Culy mojito óf maak een alcoholvrije variant met aardbeien.

Ook lekker: deze variant met homemade ijsthee. Vervang de rum door kokoswater en je hebt een virgin mojito!

3. Iced-tea en limonade

Op zoek naar verfrissende non-alcoholische drankjes voor bij een lunch of barbecue? Maak dan eens een kan van deze lavendel iced tea. Door de toevoeging van lavendel is hij nét even anders dan een gewone iced tea én heel lekker zomers van smaak.

Limonades kan je natuurlijk ook makkelijk in grote hoeveelheden maken. Wat dacht je van deze vlierbloesemlimonade?

zomerse drankjes

4. Margarita

Dé cocktail voor in een karaf is natuurlijk de margarita. Door de toevoeging van limoensap heerlijk voor op een zomerse dag en je kan er ook nog eens eindeloos mee varieren. Bijvoorbeeld met cranberry of ginger ale.

Dit zijn de lekkerste cocktails met tequila.

5. Gin-tonic

Een andere favoriet is natuurlijk de gin-tonic. Dit zijn de perfecte verhoudingen voor het drankje. Wil je weten welke gin bij een zomerse of juist regenachtige dag past? Wij hebben de beste combinaties verzameld.

Zomerse cocktail met gin en komkommer

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.