Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Onze favoriete comfort food gerechten (the veggie edition!)

Of je nu na een flinke off day op werk uitgeput op de bank neerploft of ziek in bed ligt, jij verdient wat extra liefde. En in welke vorm krijgen we dat liever dan in overheerlijk comfort food? Deze gerechten kosten geen tot weinig moeite om te maken, maar smaken geweldig en maken elke baaldag weer goed (kunnen we je uit ervaring vertellen).

Ennuh, alle gerechten zijn ook nog ‘s helemaal vegetarisch. Want ook als je een dagje (of twee, of drie, of…) minder gezond eet, kun je nog steeds makkelijk voor vega kiezen. Food for the soul, maar dan zonder vlees.

Veggie Homestyle Crispy Chicken met Honey Mustardsaus van McDonald’s

Een avondje langs de McDonald’s doen we (stiekem) allemaal wel ‘s. Om jezelf te verwennen na een harde dag werken, bijvoorbeeld. En ook als je een dagje geen vlees eet, is dit geen plek die je hoeft te skippen. Gelukkig, want het blijft heerlijk om je tanden in dat zachte broodje te zetten, om over de friet nog maar niet te spreken.

En nu is er heerlijk nieuws: jouw favoriete burger is nu tijdelijk in een nieuw jasje gestoken. Tot en met 25 maart is de Veggie Homestyle Crispy Chicken burger ook verkrijgbaar in een misschien wel nóg lekkerdere variant: de Veggie Homestyle Crispy Chicken met Honey Mustardsaus. Dus als je binnen nu en eind maart nog een keer behoefte heb aan een vette hap, weet je waar je zijn moet.

De ultieme nacho’s uit de oven

Geen zin om veel moeite te doen, maar wel nét genoeg zin om een paar minuten in de keuken te besteden? Dan zijn deze nacho’s uit de oven (met kaas!) het ultieme comfort food voor de luie keukenprins(es). Alles wat je nodig hebt, is nachochips, kaas, peper, ui, tomatensalsa, guacamole, zure room en koriander. Even de oven in en scoopen maar.

Culy Homemade: de ultieme nacho’s uit de oven

Indiase masalafrietjes

En als we het dan toch over vegetarisch comfort food hebben, kan een goede portie friet natuurlijk niet ontbreken. Bestel een portie Franse frietjes met de klassieke saus bij McDonald’s óf duik zelf de keuken in voor zelfgemaakte friet met overheerlijke spicy kruiden en een saus om over naar huis te schrijven. Of niet natuurlijk, want des te meer saus heb je voor jezelf.

Eerst maak je de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren in een pannetje (yep, easy as that), vervolgens bak je de frietjes af en bestrooi je ze met de kruiden. Mix de saus en de friet door elkaar en snacken maar!

Indiase masalafrietjes van The Curry Guy (té lekker!)

In boter gebakken croissants met Nutella en banaan

In het rijtje comfort food kunnen deze in boter gebakken croissants met banaan en Nutella eigenlijk niet ontbreken. Want soms heb je ook gewoon trek in iets zoets. Je kunt dan kiezen voor een goed stuk taart of een fudgy brownie, maar dat haalt het allemaal nét niet bij deze boterige croissants met chocolade. Het is de perfecte combinatie van zoet, slecht, maar toch een stukje fruit – om het goed te praten. Maak ze, eet ze en voel je voldaan.

Culy Homemade: in boter gebakken croissants met Nutella en banaan

In samenwerking met McDonald’s

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.