Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 5 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze snelle pho (Vietnamese noedelsoep) zet je in 25 minuten op tafel

Een snelle versie van de Vietnamese noedelsoep pho. Als basis gebruiken we hiervoor een runderbouillon. Zelfgemaakt van je voorraad uit de vriezer of snel van een bouillonblokje als je geen grote vriezer (of runderbouillonvoorraad) hebt.

Vietnamese pho is het ultieme comfortfood: een grote kom bouillon om in te verdrinken, smaakmakers als steranijs, Thaise basilicum en koriander en pit van de gember en chilipeper. Het maken van deze Vietnamese noedelsoep kost doorgaans nogal wat tijd, maar met dit recept zet je in 30 minuten een snelle pho op tafel.

Een voorraad runderbouillon in je vriezer is altijd een goed idee, want zo kun je altijd een snelle pho maken. Zo heb je immers altijd een smaakvolle basis voor je soep, saus of stoofpot in huis.

Geen voorraad in huis of niet gezegend met een grote vriezer? Geen nood, een bouillonblokje volstaat ook voor deze soep, want je voegt er nog smaken aan toe die kenmerkend zijn voor een kruidige pho.

Eet je solo? Dan is ons recept voor pho voor één persoon een handige tip.

Vietnamese pho voor één persoon

Snelle pho
Unsplash

Zo maak je snelle pho

  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote soeppan en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Zeef of schep alle smaakmakers uit de bouillon. Kruid met peper naar smaak.
  2. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel direct af met koud water, zodat ze niet doorgaren.
  3. Verdeel de noedels over 3 of 4 kommen met de biefstuk, taugé en lente-ui. Schep er een grote pollepel hete bouillon over.
  4. Serveer de chilipeper en kruiden er apart bij en roer naar smaak door de soep.

Meer Vietnamese recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.