Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt

Flammkuchen is zo’n gerecht waarbij je je creativiteit helemaal los kunt laten gaan. Zomer, winter, herfst of lente: voor ieder seizoen kunnen we wel een nieuwe combinatie bedenken om ons flammkuchendeeg mee te beleggen. Deze keer was het tijd voor een zomerse flammkuchen met courgette, gehakt, zure room en tijm.

In de supermarkt vind je normaal gesproken gewoon kant- en klaar flammkuchendeeg, maar zul je net zien: toen wij de boodschappen deden voor dit gerecht was die natuurlijk uitverkocht. Gelukkig kun je ook gewoon pizzadeeg nemen en het knapperig afbakken, en zo gezegd zo gedaan. Same same!

zomerse flammkuchen met courgette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de zomerse flammkuchen met courgette

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Zet een bakplaat klaar, rol er het pizzadeeg op uit en plooi langs de buitenzijde een dun randje naar binnen. Bak het pizzadeeg (zonder toppings) eerst 6 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe ondertussen de ingrediënten voor het gehakt in een kom en roer door elkaar.

Bak dit mengsel af in een hete pan met een scheutje olijfolie, tot het gehakt gaar is.

Haal het deeg uit de ogen, besmeer ‘m met de zure room (met de achterkant van een eetlepel), verdeel het gehakt erover en schik er vervolgens de linten courgette op: dubbelgevouwen en willekeurig. Werk af met een paar takjes tijm en bak nog eens 15 minuten in de warme oven.

Haal uit de oven en werk af met verse basilicumblaadjes en een paar drupjes van je favoriete olijfolie. Wij gebruikten olijfolie met citroen en dat was heerlijk.

Enjoy!

zomerse flammkuchen met courgette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer zomer op je bord?