Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 13 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste voorgerechten met vis voor het kerstdiner

Een voorgerecht met vis tijdens het kerstdiner is een goed idee. Vis is niet te zwaar op de maag en zorgt er dus voor dat je nog genoeg ruimte over houdt voor de andere gerechten. We hebben de lekkerste voorgerechten met vis voor je verzameld.

De lekkerste inspiratie voor voorgerechten met vis.

Chili-limoenvis

Chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Dit heerlijke voorgerecht met vis is perfect voor het kerstdiner. De bimi zorgt voor een lekker bite en een smeuïge maiscrème past heel goed bij de chili-limoenvis. Je kan in principe elke vis gebruiken, maar een witvis zoals kabeljauw, griet, school of heek zijn wel de lekkerste. De portie zoals op de foto is misschien wat groot, maar je kan het natuurlijk heel makkelijk halveren.

Culy Homemade: chili-limoenvis met maiscrème en bimi

zalm met een kruidenkorst voorgerecht vis
Nancy van Batenburg voor Culy

Zalm met een kruidenkorst en granaatappelpitjes

Dit voorgerecht met vis is echt een crowd pleaser. De zalm ziet er uit als een feestje om naar te kijken en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Je kan voor iedereen een stuk zalm bereiden, maar je kan ook een groter stuk bereiden en die verdelen onder de gasten. Hoe dan ook, Mensen zullen blij met je zijn.

Culy Homemade: zalm met een kruidenkorst en granaatappelpitjes

kabeljauw met beurre blanc
Nancy van Batenburg voor Culy

Kabeljauw met beurre blanc

Dit voorgerecht met kabeljauw is makkelijk te maken en perfect voor de feestdagen. Kan je even aan je gasten laten zien hoe goed je kan koken. Serveer het met lekkere prei met vinaigrette en spekreepjes. Doordat kabeljauw een vrij lichte vis is blijft er genoeg ruimte over voor het hoofdgerecht.

Culy Homemade: kabeljauw met beurre blanc

fattoush salade met vis met een kruidenkorst
Nancy van Batenburg voor Culy

Vis met een spicy kruidenkorstje en fattoush

Dit voorgerecht met vis is extra lekker door het spicy kruidenkorstje. Het pittige van het kruidenkorstje wordt uitgebalanceerd door de fattoush, een Libanese broodsalade. Je zou de porties nog wat kunnen verkleinen, want met een voorgerecht wil je nooit helemaal volzitten. Maar dat kan bij dit gerecht heel gemakkelijk.

Culy Homemade: vis met een spicy kruidenkorstje en fattoush

Garnalen met geroosterde peper en zout

Garnalen met geroosterde peper en zout

Deze garnalen met geroosterde peper en zout zijn letterlijk om duimen en vingers bij af te likken. Het is nou eenmaal wat lastig eten met mes en vork. Verdeel een paar garnalen over de borden en zorg voor genoeg servetten!

Culy Homemade: garnalen met geroosterde (!) peper en zout

geroosterde zalm met venkel en citrus
Nancy van Batenburg voor Culy

Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Niet alleen is dit een super lekker gerecht, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Alles komt namelijk uit de oven. Het vergt weinig voorbereiding, want je legt alles in een ovenschaal en de rest doet de oven. Super handig als voorgerecht natuurlijk.

Culy Homemade: geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Feestelijk gerecht met gerookte zalm

Soms is een uitgebreid voorgerecht niet nodig en is een stukje toast met gerookte zalm al genoeg. Al helemaal als je weet dat je hoofdgerecht erg veel zal zijn en je nog een lekker toetje hebt. Door de kappertjes, honing-dille dressing wordt het meteen een feestelijk gerecht.

Culy Homemade: snel & feestelijk lunchgerecht met gerookte zalm

Meer lezen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.