Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Wie heeft er trek in andijviestamppot? Nou, wij altijd hoor! Maar wij maken deze Hollandse klassieker nou eens niet met spekjes, maar met een lekker stukje vis. Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus om precies te zijn. Hier lik je je bord bij af!

Dit is zo’n lekker simpel recept voor doordeweeks. Makkelijk, snel klaar en precies waar je zin in hebt na een dag hard werken.

Ook interessant: Alwéér stamppot? Zo geef je een lekkere twist aan je prakkie

Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Andijviestamppot met kabeljauw

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en breng ze aan de kook in een pan met ruim gezouten water. Laat ze 10 tot 15 minuten koken, tot je er met een mesje makkelijk doorheen prikt.

Maak ondertussen de mosterdsaus. Daarvoor maak je eerst een béchamelsaus. Laat de boter smelten en schuimen in een pannetje. Roer de bloem er met een garde doorheen en blijf roeren tot je de geur van verse biscuitjes ruikt. Voeg dan de melk toe, de twee soorten mosterd, nootmuskaat en zout en peper. Leg een deksel op de pan en houd zolang warm.

Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en laat ze op hoog vuur kort droogstomen. Schud de pan ondertussen heen en weer. Zet dan het vuur heel laag en voeg de rauwe andijvie handje voor handje toe aan de aardappelen. Roer erdoorheen tot de andijvie is geslonken.

Maak de andijviestamppot lekker romig door wat melk toe te voegen (tip: giet het aan de zijkant in de pan, laat even warmen en roer het pas daarna door de stamppot). Breng op smaak met zout en peper en houd zolang warm.

Bestuif de stukjes kabeljauw aan beide kanten met wat bloem (dit voorkomt dat ze vastplakken in de pan). Smelt wat roomboter in een ruime pan en bak de kabeljauw aan beide kanten mooi bruin en gaar. Maak af met zout en peper.

Schep een bergje andijviestamppot op de borden, giet er wat mosterdsaus overheen en leg er een stukje kabeljauw bovenop.

Andijviestamppot recept met mosterdsaus

Meer lekkere recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.