Culy Homemade: oosterse spring rolls met quinoa en garnalen

Lai-Wah Chong 3 mei 2018 Recepten

Oosterse spring rolls vormen een lekkere, lichte en gezonde lunch. Ideaal voor de lente! Ook gemakkelijk om van tevoren te maken en mee te nemen naar je werk of school. Dit recept voor oosterse spring rolls met quinoa en garnalen komt van ons Belgische zusje Culy.be.

Houd je niet zo van pittig? Laat de rode peper dan achterwege.

Oosterse spring rolls met quinoa en garnalen

Kook de quinoa en freekeh zoals aangegeven op de verpakking.

Hak de knoflook fijn en rasp de gember (of snij heel fijn). Meng in een schaal de knoflook, gember, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, citroensap en de rode peper. Giet de quinoa af en roer er de dressing door. Schep goed om en laat afkoelen.

Schep de koriander, sla en garnalen door de quinoa en kruid met wat zwarte peper.

Doe goed heet water (niet koken!) in een grote schaal en leg er een rijstvel in. Zodra het vel zacht wordt, haal je het uit het water, schud even uit en leg op een plank.

Schep er wat van de quinoa-salade op en maak er een dikke rol van. Vouw de uiteinden dicht. Maak zo nog 11 rollen en snijd elke rol doormidden.

Meng per persoon in kleine schaaltjes 3 eetlepels sojasaus met een paar druppeltjes sesamolie om de lenterolletjes in te dopen.

oosterse spring rolls

Voor 4 tot 6 personen:

  • 135 gram freekeh
  • 65 gram quinoa
  • 12 rijstvellen
  • 100 gram gekookte garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ cm gember
  • 4 theelepels rijstazijn
  • 5 theelepels sojasaus + extra voor de dip
  • 4 theelepels sesamolie + extra voor de dip
  • sap van 1/2 citroen
  • Half bosje koriander, gehakt
  • Handvol gemengde sla naar keuze
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd in kleine stukjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: oosterse spring rolls met quinoa en garnalen
Sluiten