Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 7 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

13x de lekkerste saladerecepten met fruit (probeer sowieso eens watermeloensalade)

Heb je het eenmaal ontdekt dan wil je niet anders meer: fruit in je salade. En nee, we hebben het niet over de bekende fruitsalade, maar over de hartige variant. Die ene waarbij fruit de smaken van alle andere ingrediënten naar een ander niveau tilt. Dit zijn de lekkerste saladerecepten met fruit – en natuurlijk zit er ook eentje van watermeloensalade tussen.

Dat wordt lastig kiezen vrezen we.

Deze salade met fruit wil je het liefst elke dag eten.

Van aardbei tot watermeloen en van mandarijn tot braam: dat subtiele zoetje in een salade kan het geheel maken of breken. En aangezien elk seizoen weer ander fruit met zich meebrengt, zijn de mogelijkheden – tot ons grote geluk – eindeloos.

Saladerecepten met watermeloen

Werd watermeloen voorheen alleen uit het vuistje gegeten, inmiddels weten we beter. De sappige zomervrucht leent zich namelijk uitstekend voor de meest uiteenlopende gerechten. Combineer het met wat zouts zoals feta, en verwerk het in een salade die je gezelschap sowieso laat verrassen. Heb je watermeloen over? Op deze manier maak je razendsnel watermeloensap. Leuk om ernaast te serveren.

watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Met zomerfruit

Moeten we één ding noemen waarom we zo dol zijn op de zomer, dan prijkt het zomerfruit steevast bovenaan de lijst. De verschillende fruitsoorten zijn niet aan te slepen en zoeter en sappiger dan ooit. We noemden eerder al watermeloen, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Wat dacht je van aardbeien – niet voor niets de zomerkoning genoemd – perziken, en bramen?

salade met aardbei en burrata
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Saladerecepten met kleurrijk fruit

Ook fijn aan fruit: het kan een salade een kleurboost geven waardoor je saladeschaal de ster van de tafel is. En dat hoeft echt niet alleen in de zomer. Mandarijnen, granaatappelpitten, kakaifruit en grapefruit: jaarrond zijn er opties genoeg om de lekkerste saladerecepten met fruit te creëren, de ene nog origineler dan de ander. Onderstaande recepten bewijzen dat dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens een erg appetijtelijk bordje geeft.

orzosalade
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer lekkere recepten met fruit:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.