Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 20 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x hartige zomerse recepten met fruit

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Bij stijgende temperaturen neemt onze behoefte naar frisse gerechten weer toe. Fruit komt hierbij vaak als verrassende winnaar om de hoek, want: fris, zoet en kleurrijk. Daarom, 7 x hartige recepten met fruit.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Kleurrijk, supersmaakvol en zomers fris. Deze maaltijdsalade met nectarines is ook een dankbaar exemplaar om mee te freestylen. Lastig om bijvoorbeeld radicchio te vinden? Rucola doet ‘t ook erg goed in deze salade. De pittige toon van de jalapeño kan eventueel ook nog vervangen worden door rode peper.

Vegetarische maaltijdsalade met nectarines voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Dinsdag

Op zoek naar een recept voor zomers comfort food? Deze Thaise gebakken rijst met ananas is alles wat je wilt op een zomerse avond: fruitig, licht pittig én makkelijker om te maken dan je waarschijnlijk zult denken. Ben je in voor een tropische presentatie 2.0, serveer de rijst dan in de lege ananas.

Thaise gebakken rijst met ananas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Thaise gebakken rijst met ananas, garnalen en cashewnoten

Woensdag

We kennen niemand die er niet blij van wordt: de plaatpizza. Zowel voor de kok als voor de eter is het 100% plezier, want makkelijk om te maken en een feest om te verorberen. De combi van geitenkaas, peer en bacon is ook nog ‘s een hele fijne.

> Naar recept: Plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon

Donderdag

Hebben we het over een week met stijgende temperaturen, dan moet de barbecue minstens een avondje aan. En met deze bakbanaan gaat het sowieso een succesvol diner worden. Zoet, zout, zuur en een beetje pittig: dit is één van die recepten met fruit die sowieso voor herhaling vatbaar is. Staat de barbecue toch aan, maak dan ook meteen een van deze recepten.

bakbanaan van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen

Vrijdag

Zomers fruit? Dan kunnen we de aardbei natuurlijk niet links laten liggen. En wist je dat deze zomerkoningen ook erg lekker zijn in een salade? In combinatie met burrata en amandel is dit je nieuwe saladefavoriet. Serveer ‘m met wat focaccia of maak zelf ‘s een makkelijk brood.

salade met aardbei en burrata
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: salade met aardbei, Burrata en getoaste amandel

Zaterdag

In de categorie makkelijk, fruitig en smaakvol hebben we een couscoussalade met perzik en geitenkaas voor je uitgezocht. Want op deze zaterdag met mooi weer heb je natuurlijk geen zin om uren binnen in de keuken door te brengen. Supersnel én supersmakelijk.

> Naar recept: Supersnelle couscoussalade met rucola, feta en perzik

Zondag

We sluiten de week af met een lust voor het oog en een bommetje smaak voor de papillen. Deze poké bowl met watermeloen is één van de lekkerste recepten met fruit voor een warme avond – of middag. Door de watermeloen te marineren is het handig om al even van tevoren te beginnen, verder is het echt een gevalletje kind kan de was doen.

Vegan poke bowl met watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.