Redactie
Redactie Gezonde recepten 17 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Quinoa salade met boerenkool en aardbeien

Met deze fruity salad van actrice en YouTube-celebrity Amy Castle breng je de zomer echt op tafel. Een onweerstaanbare salade die eigenlijk voor elke gelegenheid lekker is, met onder andere boerenkool, aardbeien en geitenkaas. Heerlijk als healthy lunch, als bijgerecht in je diner of gewoon op je balkon met een wijntje erbij.

Meer weten over quinoa? Lees ons artikel: Alles over quinoa.

* Amy maakt in deze salade gebruik van twee verschillende soorten boerenkool, Red Russian en Dino kale. In Nederland zijn deze soorten niet verkrijgbaar, maar met gewone boerenkool en cavolo nero kom je een heel eind.

Begin met het wassen van de boerenkool, verwijder de harde steeltjes, snijd in grove stukken en leg het in je vrolijkste schaal. Voeg hier vervolgens de afgekoelde quina aan toe en maak de vinaigrette om de salade een heerlijke frisse smaak te geven. Meng de olijfolie met de balsamico-azijn, het citroensap en een snufje zout.

Besprenkel de boerenkool met de dressing en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Door de fruity toevoeging maak je het sweet en tasty. Meng voorzichtig. Presenteer de salade met wat grof gehakte walnoten en enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.