Culy Homemade: kerstsalade met mandarijn, roodlof en pecan

Ben je nog op zoek naar een feestelijke kerstsalade om mee uit te pakken, dan heb je die bij deze gevonden. Serveer ‘m bijvoorbeeld als bijgerecht bij deze makkelijke kalkoen of bij een rollade met gebakken aardappeltjes. Tadaaa, je hoofdgerecht is alweer gefikst!

Het geheim van de dressing zit ‘m trouwens in een half theelepeltje mosterd. Dat balanceert de andere smaken van de kerstsalade heel mooi en geeft het geheel een warme nasmaak.

> Ook lekker: kerst caprese salade met kakifruit en basilicumolie

kerstsalade met mandarijn, roodlof en pecan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kerstsalade met mandarijn, roodlof en pecan

Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren.

Schik de bladeren van de roodlof op een schaal. Schik er de schijfjes mandarijn tussen en strooi er de granaatappelpitjes over. Leg ook de takjes van de rode besjes ertussen.

Toast de pecannoten in een droge koekenpan en verdeel ze over de salade. Lepel de dressing erover en werk af met een paar blaadjes verse munt.

kerstsalade met mandarijn, roodlof en pecan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere bijgerechten voor kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: kerstsalade met mandarijn, roodlof en pecan
Sluiten