Culy Homemade: makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik

De zomer op je bord: dat krijg je met deze salade met Burrata, tomaat en perzik. Zo simpel dat je het bijna geen recept kunt noemen en op z’n lekkerst op van die warme zomerdagen als het zonnetje schijnt.

Je kunt voor deze salade zowel wilde perziken als ‘gewone’ perziken gebruiken: wat je lekker vindt! Tip: vervang de tomaten een keer door oertomaten in verschillende kleuren en van verschillende rassen. Daar wordt deze salade extra mooi (en extra lekker) van!

> Ook lekker: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Salade met Burrata tomaat en perzik
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Salade met Burrata, tomaat en perzik

Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.

Verwijder de aanzet van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de perziken in de kom. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, zout en peper en de blaadjes basilicum.

Schik de perzik en tomaat op twee bordjes. Scheur de Burrata in stukjes en verdeel die over de salade. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik
Sluiten