Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 28 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x de lekkerste recepten met groene groenten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Lekker voor ‘t oog: fijn voor het lichaam: groente groentes. Daarom hebben we deze week de smakelijkste recepten met groene groentes voor je op een rij gezet.

Want groene groentes saai? Die gedachte mag snel de prullenbak in.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Wanneer Yvette van Boven een recept ‘de eenvoudigste soep van de wereld’ noemt, dan weet je dat ‘ie regelrecht je favorietenlijst op gaat. Met avocado als bindmiddel in plaats van room, is dit troostrijke groene gerecht ook nog eens een gezond exemplaar met goede vetten.

Broccoli-spinaziesoep van Yvette van Boven
Bron: Oof Verschuren / Home Made Basics

> Naar recept: Broccoli-spinaziesoep met avocado van Yvette van Boven

Dinsdag

Dat sugarsnaps, sperzieboontjes én tuinbonen een goede combi zijn, bewijst de volgende pasta. De frisse citroen en de knapperige pecannoten maken dit pastagerecht tot hét ultieme recept met groene groenten.

> Naar recept: Tagliatelle met sugar snaps, boontjes en tuinboontjes

Woensdag

Inmiddels weten we wel beter dan dat een pizza onlosmakelijk verbonden is met rode saus. Daarom prijkt er ook een groene pizza in dit weekmenu met recepten vol groene groentes. En wel een winters exemplaar met aardappel, boerenkoolpesto en pistache. Maak genoeg want deze zal hard gaan, weten we uit ervaring.

Pizza met aardappel en boerenkoolpesto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Winterse pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache

Donderdag

Stamppot is altijd een goed idee. En al kleeft er een ouderwetse naam aan het gerecht, deze versie met andijvie en kabeljauw verplaatst je naar stamppot universum 2.0.  Troostend, zacht en ongelooflijk verwarmend: alles wat een stamppot hoort te zijn, maar dan in een nieuw jasje.

Andijviestamppot met kabeljauw recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Vrijdag

Een lijst van recepten met groene groentes is niet compleet zonder saag paneer. Groener dan groen, boordevol kruiden en dan hebben we het nog niet eens gehad over die superzachte, verslavende Indiase kaas. Zeiden we al dat dit recept ook nog eens ontzettend makkelijk is?

Saag Paneer
Bron: The Curry Guy Easy

> Naar recept: Saag paneer (vegetarische Indiase curry met kaas en spinazie)

Zaterdag

Hier op de redactie raken we niet uitgepraat over gnocchi: zo veelzijdig in zowel bereidingswijze als type gerecht. Want gnocchi met spruiten is misschien niet de eerste combi waar je aan denkt. Maar, je zult zien: wel één van de lekkerste.

Gebakken spruitjes met gnocchi
Bron: De Nieuwe Winterkeuken

> Naar recept: Gebakken spruitjes met gnocchi en boerenkoolpesto

Zondag

Op zondag laten we graag onze vriend de oven een handje helpen. Want, minder tijd voor koken is meer tijd om te luieren. En dat doen we graag onder het genot van een traybake. Met kip, ui, hoisin en natuurlijk groene groenten in de vorm van bimi. Geen idee wat je volgende week gaat kopen? Houd die bakplaat dan nog maar even vast voor dit weekmenu.

Traybake van kip met hoisin en bimi (aspergebroccoli)
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle traybake van kip met hoisin, bimi en rode ui

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.