Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 31 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

OMG: er bestaan ook gevulde gnocchi, gnocchi ripieni

We hebben weer iets om blij van te worden. Want als je dacht dat gnocchi zowat het lekkerste was dat je ooit hebt gegeten, dan heb je gnocchi ripieni nog niet geproefd. En ja, die zijn nóg lekkerder!

Wat zijn gnocchi ripieni?

Gnocchi ripieni betekent letterlijk ‘gevulde gnocchi’. Ze zien eruit als normale gnocchi maar zijn – omwille van de vulling – iets groter. De buitenkant wordt zoals bij gewone gnocchi gemaakt van aardappeldeeg.

> Lees er hier alles over: Zo maak je gnocchi als een echte Italiaanse mamma

De aardappelkussentjes worden gevuld met de meest uiteenlopende vullingen die allemaal even lekker klinken. Een paar van de vullingen die we zien voorbijkomen, zijn ricotta-pancetta, paddenstoel-parmezaan of spinazie-mascarpone.

Afhankelijk van het recept serveer je de gnocchi ripieni met een sausje. Van een simpele rozemarijn-botersaus tot een tomatensaus met verse basilicum: je kunt je er iets bij voorstellen.

Waar kun je gnocchi ripieni kopen?

In Italië liggen de gnocchi ripieni gewoon in de supermarkt, hier is het nog even zoeken. Je slagingskans is het grootst in Italiaanse speciaalzaken, maar online bestellen gaat ook.

Dat kan bijvoorbeeld via de webshop van Menu Italiano (hier is de keuze qua vullingen het grootst) of via deze webshop (België).

Zelf aan de slag

Kun je ze niet vinden? Maak ze zelf. Als je eenmaal weet hoe je gnocchi moet maken, dan zijn gnocchi ripieni helemaal niet veel moeilijker.

Het principe is dat je balletjes rolt van het gnocchideeg, deze plat duwt tot een klein pannenkoekje, hier een theelepeltje van de vulling op lepelt en vervolgens de gnocchi dichtvouwt en laat koken tot de balletjes boven komen drijven.

Donal Skehan heeft bijvoorbeeld een goed recept, maar ook hier, hier en hier kun je de kneepjes van het vak leren. Doen!

Meer Italiaans lekkers?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.