Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 21 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

12x recepten die je moeiteloos kunt koken met een baby op je arm

Een fenomeen wat sommige van ons bekend in de oren zal klinken: een uur of 6, spitsuur, en dan hebben we ‘t niet over die op de snelweg, maar die in de keuken. Baby of dreumes oververmoeid, iedereen honger, en ‘t eten moet nog op tafel komen. Handig dus om die ene arm vrij te hebben voor het dragen van je mini-versie. Dit zijn de recepten die het leven – op dat moment dan – net even wat makkelijker maken voor jou en je baby.

Iedereen klaar… Tillen maar!

12x recepten die je moeiteloos kunt koken met een baby op je arm

Laten we eerlijk wezen, deze recepten zijn in meer situaties een uitkomst: arm gebroken, of met een hand op de laptop een deadline halen en met de andere in de pannen roeren – we noemen maar wat.

Pasta uit 1 pan

Even de regels voorop: we gaan geen moeilijke dingen snijden, niet afgieten met twee handen – gebruik de zeef -, en we gaan er vanuit dat jij ook niet met een hand gehaktballen kunt draaien. Entree de pasta als eenpansgerecht. O en die kerstomaatjes die laat je gewoon voor deze keer heel natuurlijk.

Manestra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Moeiteloze soepen

Kook de boel zacht en ook de jongsten zullen tevreden zijn. Soep is daarin natuurlijk een uitkomst: alles in 1 pan, met enkel de staafmixer als favoriete accessoire. Let wel: koop je groenten voorgesneden – voor deze ene keer dan hè – of snijd de boel al van tevoren.

Tortellinisoep met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Luie rijst

Het mooie van rijst: bereid je het op de lekkerste manier, dan hoef je de boel niet af te gieten. Handje vrij dus. En dat resulteert in de meest uiteenlopende recepten die hartstikke geschikt zijn met een baby op de arm of met een arm in ‘t gips.

Congee met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Uit ‘t blik

Niet snijden maar wel voedzaam eten zonder richting het schap van de voorgesneden groentes te wandelen? Loop dan richting de geconserveerde groentes, uit blik of uit een pot dus, of naar de diepvries. Makkelijk, er komt geen mes aan te pas en ook nog eens hartstikke lekker, getuige onderstaande recepten.

Nog meer koken met – of voor – kinderen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.