Redactie
Redactie Recepten 30 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaan

Deze tuinbonensalade is een superlekker bijgerecht, maar ook ideaal tijdens de lunch of om mee te nemen naar het park. Lekker met dubbelgedopte tuinbonen, artisjokharten en Parmezaanse kaas. 

Tuinbonen zijn van april tot september in het seizoen. Dus grijp je kans en grijp die bonen voordat het te laat is! Vers zijn ze namelijk het allerlekkerst. Probeer het maar eens in deze tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaanse kaas. Om je vingers bij op te eten.

Tip: het doppen van tuinbonen is een flink klusje, maar zorgt wel voor het lekkerste resultaat. Heb je hier geen zin of tijd voor? Skip dan het doppen.

Verse tuinbonen: zo kies je de beste uit

Tuinbonensalade met artisjokharten
Bron: Culy.nl

Tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaan

Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten en doe dit ook met de amandelen. Laat iets afkoelen. Haal indien nodig de schil van de amandelen en dop de tuinbonen door het vliesje te verwijderen.

Breng de tuinbonen op smaak met een scheutje olijfolie, het citroensap, de tijm, peper en zout. Verdeel over een schaal en verdeel hierover de citroenrasp.

Verdeel de artisjokharten over de tuinbonensalade en schaaf hierboven flakes van de Parmezaanse kaas.

Meer recepten met tuinbonen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.