Redactie
Redactie Recepten 6 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle Chinese wontonsoep

Het is het ultieme comfort food: wontonsoep. De soepbasis maak je eenvoudig van kippenbouillon (gebruik een blokje of verse bouillon) en de wontons of dumplings kun je kant-en-klaar kopen bij de Aziatische supermarkt. Daarmee is deze snelle wontonsoep bij uitstek een maaltje voor dagen dat je ziek of uitgeblust bent (en dus geen zin hebt om lang in de keuken te staan).

Deze wontonsoep (ook wel wantansoep) is dus supermakkelijk te maken en snel klaar. Het enige voorbereidende werk wat je hoeft te doen, is een zak bevroren dumplings meenemen van de toko. Kies de vulling die je lekker vindt: kip, varkensvlees, garnaal of vegetarisch. Daar kun je ook de smaak van de bouillon op aanpassen.

Ook kun je er natuurlijk op los freestylen met de inhoud van je groentela. Voeg bijvoorbeeld kailan (Chinese broccoli) toe, mini-maiskolfjes, shii-take of verse spinazie.

Culy Homemade: pittige wontonsoep met maar 5 ingrediënten

wontonsoep
Bron: Culy.nl

Zo maak je deze snelle wontonsoep

Zet de bouillon op het vuur. Snijd de gember in grove plakken en rijg ze aan een satéstokje (zo kun je de plakken gember straks makkelijk uit de wontonsoep vissen).

Doe dat bij de soep en laat het geheel ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken. Eventueel kun je ook 1 à 2 stuks steranijs toevoegen, da’s ook heel lekker!

Voeg daarna de wontons of dumplings toe aan de soep en warm ze op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat duurt – voor bevroren wontons – waarschijnlijk een kwartiertje.

Doe de groente bij de wontonsoep en laat nog even doorwarmen tot de groente is geslonken. Haal de pan van het vuur.

Roer rijstazijn, sojasaus en sesamolie door de soep en maak af met wat peper. Dien op met de ringetjes bosui.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.