Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 6 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

6 x makkelijke herfstrecepten om steeds op terug te vallen

De herfst is hét seizoen om terug te vallen op stamppotjes, soepjes en andere kommen geluk. En daar zijn wij op de Culy-redactie maar wat blij mee. Want als er iets is waar we dol op zijn, zijn het wel warme kommetjes vol heerlijk eten. Volle smaken, verse seizoensgroenten en een hele hoop liefde: dat zorgt stuk voor stuk voor heerlijk makkelijke herfstrecepten.

6 x makkelijke herfstrecepten

Alles om je warm te houden deze herfst!

Vlaams stoofvlees met friet

Als er één gerecht de herfst typeert, dan is het stoofvlees wel. Vlaams stoofvlees met frietjes is zo’n recept waar je weken zin in kan hebben. Toch gaat stoofvlees bereiden je nooit helemaal in de koude kleren zitten en is het best nog wel een werkje. Gelukkig legt dit recept je alles haarfijn uit. Perfect stoofvlees gegarandeerd.

Vlaams stoofvlees met friet en bier
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Vlaams stoofvlees met friet

Oosterse pompoensoep met dukkah

Ook pompoen is een graag geziene gast aan ons herfstdiner. Zeker tussen de makkelijke herfstrecepten doet de oranje groente ‘t goed. Deze pompoensoep heeft een licht oosters tintje door de dukkah die we er bovenop strooien. Dukkah is een noten- en specerijenmengsel dat zorgt voor een krokante bite in je soep. En dat is heerlijk!

Oosterse pompoensoep
Bron: Culy

> Naar recept: Oosterse pompoensoep met dukkah

Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Daar was ‘ie al: de stamppot. Misschien wel het lekkerste makkelijke herfstgerecht dat we kunnen bedenken, want hoewel de stamppot een saai imago heeft is ‘ie dat allerminst. Deze andijviestamppot bereiden we in de basis klassiek, maar kleden we aan met kabeljauw en mosterdsaus. En dat maakt ‘t een spannend geheel dat net even anders dan anders is. Eet je de klassieke variant gewoon weer als je bij oma bent!

Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

> Naar recept: Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Franse uiensoep

Uiensoep is zo’n gerecht dat we nog wel eens willen vergeten. En dat is zonde! Want hebben we het over warme kommetjes geluk dan staat uiensoep met recht op de eerste plaats. Voor ons is het in ieder geval comfort food pur sang. Oké, je hebt er in de meeste gevallen nog een aantal dagen profijt van, maar dat kan ons niks schelen als we de eerste hap nemen. Maak ‘m af met twee sneetjes stokbrood en met een dikke laag Gruyère en het smullen kan beginnen.

Franse uiensoep met 5 soorten uien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recepten: Franse uiensoep met 5 soorten uien

Klassieke hachee

Hachee is zo’n gerecht dat we vroeger bij opa en oma niet te nassen vonden, maar de laatste jaren toch steeds terug op tafel toveren. Ondanks dat het klinkt alsof hachee veel werk is, valt dat reuze mee. Voor dit makkelijke herfstrecept moet je gewoon een beetje geduld hebben.

Een klassieke hachee maak je met lekker vet vlees zoals runderborst. Dat is dan ook precies wat we in dit recept gebruiken. Serveer ‘t met een goeie, kazige aardappelpuree en je bent helemaal het heertje.

> Naar recept: Klassieke hachee

Hét basisrecept voor stamppot boerenkool

Och, als er toch íéts makkelijke herfstrecepten schreeuwt dan is het stamppot boerenkool. Maar ‘m écht lekker maken is nog best een kunst. Daarom delen we dit basisrecept voor de lekkerste stamppot boerenkool.

En dat is een behoorlijk statement (weten we) maar met dit basisrecept kun je alle kanten op. Voeg er gebakken spekjes aan toe, een grote lepel jus of misschien wat zilveruitjes…: het is jouw boerenkoolfeestje!

Stamppot boerenkool basisrecept
Bron: ANP XTRA / ROOS KOOLE

> Naar recept: Het lekkerste basisrecept voor stamppot boerenkool

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.