Redactie
Redactie Recepten 25 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Oosterse pompoensoep met nootjes

Een lekkere maaltijdsoep, deze Oosterse pompoensoep. Met een topping van dukkah en amandelen. Yum!

Niets is zo hartverwarmend als een grote kom soep om je aan te warmen. Als lunch of als avondeten (met wat brood erbij): wat ons betreft kan soep áltijd. Deze pompoensoep met nootjes heeft een Oosters tintje en is heel makkelijk te maken.

Dukkah is een mengsel van geroosterde noten en specerijen. Heerlijk als krokante touch op de soep, voor een bite. Probeer het eens!

> Nog meer soep? 11 heerlijke wintersoepen om je lekker aan op te warmen

Oosterse pompoensoep
Bron: Culy

Oosterse pompoensoep: het recept

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de stukken pompoen, wortel, gember en knoflook gedurende 10 minuten. Voeg dan het kerriepoeder, gemalen komijn en cayennepeper toe, schep alles goed om en laat het nog vijf minuten zacht fruiten.

Voeg dan de koriander toe, met de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep ongeveer vijftien minuten koken tot de groenten zacht zijn.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. Voeg de kokosmelk toe en meng dit goed door de soep. Maal er nog wat zwarte peper door en voeg – indien nodig – wat zout toe.

Serveer de soep in voorverwarmde kommen. Garneer de Oosterse pompoensoep met een drizzle extra vergine olijfolie, de dukkah en amandelen.

Meer soep recepten: