Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Inspiratie 28 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Vanavond vis op het menu? Dit zijn de lekkerste visrecepten

Kabeljauw, tonijn, mosselen, kreeft, koolvis, tilapia… er zijn zo veel verschillende soorten vis op de markt, dat we wel dagelijks met een nieuw lekker visrecept zouden kunnen komen. In de loop der jaren hebben we al behoorlijk wat verschillende recepten online gezet. Tijd om de lekkerste visrecepten op een rij te zetten.

Visliefhebbers: doe jezelf een plezier en sla deze pagina op tussen je favorieten!

Healthy vis taco's

Gezond recept: vis taco’s met rainbow slaw

We beginnen onze receptenreeks met een all time favorite: vis taco’s. Deze variant heeft een heerlijke rainbow salade met wortel, bosui, koriander, zout en peper. Een kleurrijke en smakelijke combinatie.

> Visrecept: Healthy vis taco’s met rainbow slaw

spaghetti met mosselen
Culy

Spaghetti met mosselen

Ben je gek op mosselen? Dan komt dit visrecept goed van pas. Deze enorme pan spaghetti met mosselen is echt comfort food op de luie zondagavond. Fijn als je voor een groot gezelschap van visliefhebbers moet koken.

> Culy Homemade: een enorme pan spaghetti met mosselen

geroosterde zalm met venkel en citrus
Nancy van Batenburg voor Culy

Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

De kleuren, geuren en smaken van dit gerecht schreeuwen lente. Het is dan ook één van de vrolijkste gerechten om je gasten voor te schotelen. De zalm heeft 30 tot 40 minuten nodig om te garen (in de oven), dus neem er wel even de tijd voor.

> Culy Homemade: geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Couscous met tonijn

Een couscoussalade met tonijn en groene kruiden: klinkt héérlijk. Maak vooral een extra grote portie, want leftovers kun je natuurlijk mee naar je werk nemen. Deze salade is namelijk zowel warm als koud goddelijk.

> Visrecept met vide: Bart & Culy’s Monique maken couscous met tonijn

Noilly Prat saus / visrecepten
Culy.nl

Kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus

Een goddelijke combinatie: vis en zeekraal. Deze gebakken kabeljauwfilet met zeekraal is dan ook een heerlijke healthy avondmaaltijd. Zeekraal hoef je maar 5 minuten te koken, dus het is nog een snelle maaltijd ook.

> Culy Homemade: kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus

viskoekjes

Visrecept voor je tussendoortje: snelle viskoekjes

Met deze snelle viskoekjes heb je altijd een gezond en verantwoord tussendoortje in huis. Er staat (een restje) gebakken visfilet, aardappel, bloem en een handje broodkruimels of paneermeel op je boodschappenlijstje. Geen producten waar je speciaal voor naar de supermarkt hoeft te gaan. Daar houden we van!

> Recept voor snelle viskoekjes

Til je visrecepten naar een hoger niveau

Tot slot hebben we nog een paar handige tips en tricks waarmee je jouw visrecepten naar een hoger niveau tilt. Wij geven je antwoord op al jouw brandende vragen!

Elke dag geïnspireerd worden met de beste recepten? Meld je aan voor Culy’s Recept van de Dag!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.