Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 28 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: Donal Skehan maakt mango sorbetijs in de keukenmachine

Zelf ijs maken: daarvoor heb je toch een ijsmachine nodig? Niet per se. Want Donal Skehan laat in deze video zien dat je verdraaid lekker mango sorbetijs kunt maken in de keukenmachine. IJs maken was nog nooit zo makkelijk (en snel)!

Supersnel mango sorbetijs

IJs maken zonder ijsmachine? Donal is your man. Hij laat je zien hoe je zelf sorbetijs maakt in een keukenmachine. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig: mango, banaan en limoen. Gebruik mooie, rijpe mango’s en snijd die in blokjes.

Alle blokjes mango gaan samen met stukjes banaan de vriezer in, voor minstens 4 uur. Als ze zijn bevroren, doe je al het fruit in een keukenmachine of blender. Daarbij wat geraspte limoenschil en limoensap, voor een heerlijke, tropische smaak. En dan… blenden maar!

Mango-sorbetijs maken zonder ijsmachine

De truc

Doordat het fruit bevroren is, krijgt het algauw de textuur van sorbetijs. Donal voegt af en toe nog wat ijswater toe om het fruit een handje te helpen. Hij laat de machine net zolang draaien tot het mango sorbetijs mooi glad is.

En ja hoor: even later heeft hij fantastisch makkelijk en snel mango sorbetijs, zonder toegevoegde suiker. Dat wil je thuis ook proberen!

Mango ijs maken zonder ijsmachine

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.