Healthy vis taco’s met rainbow slaw

Sesu van de blog SESU chops heeft weer een lekker gezond recept voor ons: vis taco’s met rainbow slaw en avocado-yoghurtsaus. Om je vingers bij af te likken!

Maak de avocado-yoghurtsaus door alle ingrediënten in een keukenmachine of blender te pureren tot een gladde saus. Breng op smaak met extra zout, peper en limoensap en voeg indien de saus te heet is wat extra yoghurt toe. Dek af en zet in de koelkast.

Maak de rainbow slaw. Meng de kool, wortel en bosui. Voeg olie toe en breng op smaak met zout en peper en limoensap. Kneed de groenten een beetje. Wacht nog even met het toevoegen van de koriander. Zet de rainbow slaw apart tot gebruik.

Zet een koekenpan op het vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Pak een grote kom of bak voeg daar de bloem, kruiden, specerijen, zout en peper aan toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Bedek de vis met het gekruide bloemmengsel.

Wanneer de olie heet is, klop je de overtollige bloem van de vis en bak je de filets in 2-3 minuten aan elke kant gaar. Verwarm ondertussen je tortilla’s in een droge pan of magnetron.

Wanneer de vis gaar is en een mooi bruin kruidenkorstje heeft draai je het vuur uit. Leg de filets op een snijplank, laat iets afkoelen en trek de vis met twee vorken uit elkaar, zodat je grote ‘ flaky’ stukken krijgt.

Zo bouw je deze vis taco’s

Bouw de taco’s! Roer de koriander door de rainbow slaw. Snijd de andere helft van de avocado in partjes.

Pak een tortilla en leg ‘m in je handpalm. Vouw je hand een beetje dicht zodat de tortilla zich tot een schelp vormt die gevuld kan worden. Vul de tortilla eerst met een handje rainbow slaw en leg daarop een paar stukken vis. Leg er één of twee stukken avocado op en leg de taco op een groot bord of plank.

Om te voorkomen dat je taco weer helemaal open gaat zet je de volgende tortilla tegen één kant de eerste volle taco aan. Wanneer je die gevuld hebt leg je daar weer een tortilla tegen aan. Op deze manier blijven de taco’s gevouwen staan- alleen de twee buitenste taco’s zijn half open (zie foto).

Wanneer je al je vis taco’s hebt samengesteld besprenkel je ze royaal met de avocado-yoghurt saus en bestrooi je ze nog met wat extra blaadjes koriander.

vis-taco-3-683x1024

Voor 8 kleine taco’s:

  • 8 kleine tortilla’s
  • 1/2 avocado

Voor de avocado-yoghurtsaus:

  • 1/2 avocado
  • Half teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
  • 1 jalepeño pepertje (laat weg als je niet van pittig eten houdt)
  • Sap van een halve limoen
  • Zout en peper
  • 5 flinke eetlepels halfvolle of volle yoghurt

Voor de vis:

  • 300 gram stevige witvis filet (zoals kabeljauw, tilapia of snapper)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 afgestreken theelepel knoflookpoeder
  • 1 afgestreken theelepel komijn
  • Een halve theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • Snuf zout
  • 1 flinke theelepel versgemalen peper

Voor de rainbow slaw:

  • 150 gram rode kool, geraspt of in dunne reepjes gesneden
  • 85 gram wortel, geraspt
  • 1 bosuitje, in kleine ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, en wat extra voor garnering
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel olie
Reageer op artikel:
Healthy vis taco’s met rainbow slaw
Sluiten