Fishy Friday: Bart & Culy’s Monique maken couscous met tonijn (filmpje!)

Culy 3 okt 2014 Diner

Bart van Olphen, viskenner van het Instagram-kanaal Fish Tales, vertelt in zijn wekelijkse rubriek op Culy, Fishy Friday, alles over (duurzame) vis. Deze eerste editie is natuurlijk bijzonder; daarom maakt Bart samen met Culy’s Monique een couscous salade met tonijn en groene kruiden.

Laat de tonijn goed uitlekken. Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik kippenbouillon in plaats van water.

Laat de couscous afkoelen. Werk de couscous los met een vork. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

Snijd de rode ui in dunne ringen, de puntpaprika in stukjes en de bieslook in lange stukken. Hak de kruiden grof.

Schep de paprika door de couscous. Leg de couscous op een flinke schaal en verdeel de tonijn over de couscous. Garneer de couscous met de rode ui, blaadjes dille, basilicum, peterselie en stukjes bieslook. Sprenkel wat olijfolie over de salade.

Bekijk de video hier:

Lunch of voorgerecht voor 4 personen:

  • 300 gram (uitgelekt gewicht) Albacore tonijn (MSC gecertificeerd en hengel gevangen, bijv. Jack’s tonijn van Fish Tales)
  • 250 gram couscous
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 flinke rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 flinke puntpaprika, in stukjes gesneden
  • 2 lepels basilicum
  • 1 lepel dille
  • 1 lepel peterselie
  • 1 bieslook, in lange stukken gesneden
  • 4 lepels olijfolie (extra vierge)
  • Verse peper en zeezout
Reageer op artikel:
Fishy Friday: Bart & Culy’s Monique maken couscous met tonijn (filmpje!)
Sluiten