Hoe maak je zelf lekkere vistaco’s? En met welke vis?

Je kunt taco’s natuurlijk beleggen met pulled pork, zoete aardappel of kip, maar wat ons betreft gaat er niks boven vistaco’s. Zachte vis (eventueel in een knapperig jasje), crunchy groenten, romige saus en een zachte taco. Maar hoe maak je nou zelf de lekkerste vistaco’s?

Welke vis gebruik je?

Voor lekkere vistaco’s gebruik je sowieso een zachte tortilla. Qua vis kun je heel veel kanten op. Zalm, witvis zoals kabeljauw, maar ook tong, zeebaars en zeeduivel. Maar ook garnalen zijn heerlijk in een vistaco.

vistaco's

Leg de vis in een marinade

Een kwartiertje is al genoeg om extra veel smaak aan je vistaco’s te krijgen (en doe dat liever niet langer, want dan valt de vis uit elkaar). Gebruik bijvoorbeeld wat geraspte limoenschil, limoensap en wat olijfolie.

Grillen, bakken of frituren?

Daarna kun je kiezen tussen grillen, bakken of frituren. Zo is de baja vistaco een bekende: een zachte tortilla met gefrituurde vis in een knapperig jasje, sla en romige saus.

vistaco's

Vis bakken? Haal ‘m eerst door de bloem

Ga je de vis bakken of grillen? Haal ‘m eerst door de bloem, om te voorkomen dat de vis aan de pan of grill plakt tijdens het bakken. Een andere supertip (raar maar waar): breng met een kwastje wat mayonaise aan rondom de vis.

Verwarm de tortilla’s even

Nee, we verwachten niet van je dat je zelf tortilla’s gaat staan maken. Wij kopen ze ook gewoon in een pakje. Maar maak ze wel even warm, liefst door ze aan beide kanten kort te bakken in een droge koekenpan. Zo voorkom je dat ze muf smaken en bovendien worden ze wat zachter én lekker warm.

vistaco's garnalen

Maak zelf een lekkere saus

Zelf mayonaise maken is zó eenvoudig, dat we ons soms afvragen waarom we het niet elke dag doen. Mik alle ingredienten in een kom, ga er met de staafmixer doorheen en succes verzekerd. Lekker met wat gerapste limoenschil of een drupje hot sauce erdoorheen. Ook lekker: een frisse avocado-yoghurtsaus.

Maak je vistaco’s af

De finishing touch: een frisse en/of knapperige topping. Deze avocado-mangosalsa past bij bijna elke vistaco. Maar je kunt ook gaan voor een crunchy koolsla of van die mooie roze zoetzure uien.

avocado-mangosalsa

Reageer op artikel:
Hoe maak je zelf lekkere vistaco’s? En met welke vis?
Sluiten