Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Koken vanuit je vriezer? Culy geeft tips!

Een overvolle vriezer is iets wat we allemaal wel kennen. Soms zie je door alle tupperware en ijsbekers door de bomen het bos niet meer. Dan is het misschien tijd voor een flinke vriezer schoonmaak. Met deze tips en recepten maak jij eindelijk die vergeten restjes in de vriezer op.

Bladerdeeg

Ingevroren bladerdeeg is een echte lifesaver voor zowel hartige als zoete gerechten. Maar wat doe je met die laatste twee plakjes in je vriezer? Opmaken natuurlijk! Wat dacht je van een heerlijk fris fruittaartje? Of maak (in kleine hoeveelheid) een van deze zeven bladerdeeghapjes.

Makkelijkste bladerdeeg fruittaartje
Bron: Culy.nl

Ingevroren groenten

Ondanks dat er natuurlijk niks gaat boven kakelverse groenten, zijn ingevroren groenten soms wel erg makkelijk. Naast dat ze veel vitaminen bevatten behouden ze ook hun frisse kleur. Maak met je ingevroren restjes eens een makkelijke gezonde groene smoothie. Eventueel met munt en amandelen voor een extra vullend gevoel.

Bron: Nathan Dumlao, Unsplash

Brood

Wist je dat ingevroren brood ook langzaam oud wordt? Zo wordt je vers bevroren halfje volkoren langzamerhand toch taai en eigenlijk alleen maar goed voor toast. Maar met je bevroren restjes brood kan je ook goddelijke wentelteefjes maken. Haal het de avond van tevoren uit de vriezer en je hebt de ochtend erna een topontbijt. Of verwerk ze met je laatste restje ijs in een heerlijk toetje.

Wentelteefjes van suikerbrood
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wraps, platbrood en pita

Na dit recept zal je nooit meer overgebleven wraps, platbrood of pita in de vriezer hebben. Met slechts een paar kruiden, een oven en olie tover je deze restjes om in overheerlijke nacho’s. Bepaal zelf hoe je ze kruidt, en serveer ze met een zelfgemaakte hummus of guacamole.

Zelf nacho's maken
Bron: Unsplash

Pepers

Heb je ooit een recept gevolgd dat vroeg om slechts één peper? Of misschien enkele rawitpepers, terwijl je er altijd 10 in een bakje haalt? Weggooien is uiteraard zonde, dus invriezen maar! Maar wat te doen met al die overgebleven pikante smaakmakers? Maak er je eigen Crispy Chili Oil van (een favoriet van de redactie) of een potje zelfgemaakte sambal. En een tip van Jamie Oliver: rasp de bevroren pepers tot een chili-dust.

aleppo peper stock pexels
Bron: Pexels

> Is je vriezer inmiddels leeg? Met deze tips kan je ook alle restjes uit je voorraadkast opmaken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.